Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. vasario 22 d.

Knygos mokyklai ir laisvalaikiui – „Vyturio“ internetinėje bibliotekoje

Kviečiame moksleivius, studentus ir visus, norinčius naudotis „Vyturio“ internetine biblioteka. Joje yra apie 400 elektroninių knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal amžiaus grupes arba klases. Rasite paveikslėlių, garsines knygas ir programinę literatūrą moksleiviams.

Norint naudotis internetine biblioteka, reikia kreiptis į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotoją arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Elektronines knygas galima skaityti tik registruotiems skaitytojams bibliotekoje ir namuose, o prisijungti galima kasdien bet kuriuo paros metu.

Rekomenduojame:

Knygos viršelis

Gulbė karaliaus pati : lietuvių liaudies pasakos / sudarytoja Aldona Liobytė. Vilnius : Vyturys, 1986.

Gražiausių lietuvių liaudies pasakų rinkinį „Gulbė karaliaus pati“ sudaro trys dalys: „Kaip gaidelis pono dvarą griovė“, „Eglė žalčių karalienė“ ir „Gudrus valstietis“, kuriose rasite įvairiausių pasakų, kurios žinomos jau nuo seno ir perduodamos iš kartos į kartą. Knyga vis perleidžiama naujai, nes pasakose susipina įvairios vertybės ir gyvenimo pamokymai, todėl jų aktualumas visoms amžiaus grupėms išlieka iki šių dienų.

Knygos viršelis

Riešutų duona : [apysaka ir apsakymai] / Saulius Šaltenis. Vilnius : Tyto alba, 2017.

Sauliaus Šaltenio apysaka „Riešutų duona“  – tai epochos pasakojimas apie skirtingas šeimas ir jaunų žmonių meilę, jausmus, kurie skleidžiasi mažame Lietuvos provincijos miestelyje. Istorija aktuali ir šiandien, nes, nors joje ir kalbama apie praeitį, paauglių elgesys, maištavimas ir noras išsaugoti santykius nesikeičia. 1978 m. Lietuvos kino studijoje šio kūrinio motyvais sukurtas meninis filmas laikomas pirmąja lietuviška tragikomedija.

Knygos viršelis

Herkus Mantas : penkių veiksmų tragedija / Juozas Grušas. Vilnius : Valstybinė grožinės literatūros leidykla, 1957.

Juozo Grušo istorinis veikalas ,,Herkus Mantas“ yra istorinė tragedija, kurioje vaizduojama prūsų kova už tėvynės laisvę. Tai kūrinys, kuriame sprendžiamas konfliktas tarp prūsų ir kryžiuočių, pagonybės ir krikščionybės, o jos pamatu tampa Herkaus Manto asmenybės drama. Tai istorija apie patriotizmą – meilę savo šaliai, laisvę, pasiaukojimą, kurie tampa svarbesni net už šeimą. Knyga aktuali ir šiandien, nes už laisvę kovojame kasdien ir jokia auka negali būti beprasmė.