Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. balandžio 1 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose – čia išmoksite naudotis duomenų bazėmis, susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą, sužinosite, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Rengiami nuotoliniai ir gyvi mokymai bibliotekoje.

Nuotoliniai mokymai

Jie vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, ją aktyvavę galėsite dalyvauti mokymuose. Trukmė – iki 2 val.

Balandį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, naudingos rašant mokslinius darbus. Supažindinama su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, įvairių epochų dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.
  • Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl. Susipažinsite su sutartinėmis mažiau pažįstamu, gilesniu – antropologiniu aspektu. Išmoksite atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažinsite su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, pirmaisiais užrašymais bei ryšiais su kitų tautų muzikinėmis tradicijomis.

Mokymai bibliotekoje

Mokymuose Nacionalinėje bibliotekoje susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze „Infolex“. Patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Trukmė – 2 val.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.
  • Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.

Vietų skaičius ribotas. Jei užsiregistravote, bet dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti mokymuose, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau. Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiai organizuojami vadovaujantis šiuo metu galiojančiomis pandemijos valdymo taisyklėmis. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, neįleidžiami. Atsiprašome už nepatogumus.