Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. balandžio 5 d.

Naujovė duomenų bazių vartotojams

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojama „EBSCO Publishing“ duomenų bazė siūlo vartotojams dar lengviau pasiekti ieškomą mokslinę informaciją – nuo šiol EBSCO duomenų bazėje galima naršyti patogiau, į savo išmanųjį įrenginį atsisiuntus programėlę „EBSCO Mobile“.

Programėlę nemokamai galima atsisiųsti iš „App Store“ arba „Google Play“ elektroninių parduotuvių.

Atsisiuntus programėlę, pirmiausia reikia surasti savo biblioteką. Pasirinkus Nacionalinę biblioteką, atsivers prisijungimo langas, kuriame turėsite įvesti savo skaitytojo pažymėjimo numerį. Daugiau apie tai skaitykite čia. O jau tuomet viskas eisis kaip iš pypkės – teisingai suvedus duomenis, programėlė atsidaro ir galima ieškoti norimos informacijos.

Paieškos laukelyje įrašius knygos, žurnalo arba straipsnio pavadinimą ir nustačius reikiamus filtrus bus pateikti jau atrinkti paieškos rezultatai, tad lengvai rasite, ko ieškojote. Beliks tik paspausti atsisiuntimo arba išsaugojimo mygtuką – ir informacija bus pasiekiama jums patogiu metu, kad ir kur būtumėte. Patogu, greita ir efektyvu!

Prisijungti galima ir kitaip – per elektroninį paštą arbą susikurtą asmeninę EBSCO paskyrą. Dokumentus galima atsisiųsti, skaityti ir išsaugoti telefone, siųsti sau arba draugui. Visa informacija analogiška kaip įprastai jungiantis prie duomenų bazės arba naudojantis paieškos langeliu bibliotekos svetainėje.

Daugiau informacijos ir visą duomenų bazių sąrašą rasite čia.

Kviečiame skaityti ir atrasti patikimus ir naudingus šaltinius!