Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. balandžio 21 d.

Susipažinkime su akcijos „Metų knygos rinkimai“ nominantais: vaikų ir paauglių kategorija

Tradiciniai „Metų knygos rinkimai“ jau septynioliktą kartą kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas iš ekspertų pasiūlytų knygų penkiose kategorijose, tarp jų ir vaikų ir paauglių knygų kategorijos.

Vaikų knygų kategorijoje dėl nugalėtojo titulo varžosi:

  • Audra Baranauskaitė, Lina Itagaki. Nukas. Tikra knyga, 2021;
  • Indrė Zalieckienė. Kaip sutramdyti žvėryną?Alma littera, 2021;
  • Jurga Vilė, Lina Sasnauskaitė. Chameleono sapnai. Tikra knyga, 2021;
  • Marius Marcinkevičius, Inga Dagilė. Akmenėlis. Tikra knyga, 2020;
  • Zigmas Vitkus, Inga Dagilė. Lietuvos valdovai pasakoja vaikams. Alma littera, 2021.

Kviečiame susipažinti su autoriais ir jų kūriniais bei kūrybiškai panaudoti knygų iliustruotojų parengtą papildomą dalomąją medžiagą – Indrės Zaleckienės pagal knygą „Kaip sutramdyti žvėryną?“, Jurgos Vilės pagal knygą „Chameleono sapnai“, Ingos Dagilės pagal knygas „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ ir „Akmenėlis“.

Paauglių knygų kategorijoje dėl nugalėtojos titulo varžosi:

  • Kotryna Zylė. Siela sumuštinių dėžutėje. Aukso žuvys, 2021;
  • Neringa Vaitkutė. Klampynių kronikos 3: Pamiršti dievai. Nieko rimto, 2021;
  • Lina Itagaki, Rasa Grybaitė. Grybo auksas. Artseria, 2021.

Dalomąją medžiagą paruošė Kotryna Zylė pagal knygą „Siela sumuštinių dėžutėje“ ir Lina Itagaki pagal knygą „Grybo auksas“.

Balandžio 4-ąją, minint Vaikų knygos dieną, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje susirinko jaunieji skaitytojai ir akcijos „Metų knygos rinkimai“ nominantai. Knygų autoriai sulaukė gausybės susidomėjusių jaunųjų skaitytojų klausimų, skaitytojai susipažino su vaikų ir paauglių kategorijų nominantų kūriniais, jų sukūrimo aplinkybėmis.

Susitikime su vaikų kategorijos autoriais dalyvavo Audra Baranauskaitė, Indrė Zalieckienė, Jurga Vilė, Marius Marcinkevičius, Zigmas Vitkus ir Inga Dagilė. Renginį moderavo vaikų literatūros tyrėja Asta Plechavičiūtė, Kviečiame stebėti renginio vaizdo įrašą.

Susitikime su paauglių kategorijos autoriais dalyvavo rašytojos Kotryna Zylė ir Rasa Grybaitė ir iliustruotoja Lina Itagaki. Klausytojai taip pat galėjo išgirsti Neringos Vaitkutės atsakymus į rengėjų klausimus (pati autorė renginyje dalyvauti negalėjo). Žiūrėkite renginio vaizdo įrašą.

Kviečiame mokytojus ir bibliotekininkus dailininkų paruoštą medžiagą ir vaizdo įrašus naudoti pamokoms ir edukacinėms veikloms.