Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. gegužės 10 d.

Mokslinė konferencija Romo Kalantos metams paminėti

Gegužės 13 d. Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centru organizuoja mokslinę konferenciją „Neginkluotas pasipriešinimas: prielaidos, patirtys, retrospektyva minint Romo Kalantos pasiaukojimo jubiliejinius metus (1972–2022)“. Renginys skirtas tiek akademinei bendruomenei, tiek ir plačiajai visuomenei.

Konferencijoje bus aptariami įvairūs neginkluoto pasipriešinimo, pilietinio atsparumo ir pasiryžimo ginti gimtąją šalį aspektai. Profesionalūs istorikai ir archyvų specialistai įvairiais rakursais nagrinės Romo Kalantos pasiaukojimą ir tuo metu kilusius masinius protestus. Politikos mokslų ir sociologijos ekspertai pateiks analitines pastabas, žvelgdami iš dabarties pozicijų. Apie sovietinės okupacijos metais patirtus išgyvenimus pasakos rezistencijos dalyviai, meno ir kultūros atstovai.

Mokslinė konferencija rengiama siekiant viešinti ir populiarinti patriotiškumo, garbingo atstovavimo Lietuvai ir krašto gynybos idėjas. Vėliau bus įgyvendinamas bendras leidybinis projektas, remiantis konferencijoje skaitytais pranešimais paskelbti moksliniai straipsniai ir medžiaga.

Renginio partneris Lietuvos Respublikos Seimas.

Tiesioginės transliacijos nuoroda

Konferencijos programa, pranešėjai ir temos čia.

Maloniai kviečiame visus besidominčius.

Trumpai apie konferenciją

Data
gegužės 13 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas; tiesioginė transliacija
Organizatoriai
Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
Partneris
Lietuvos Respublikos Seimas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“