Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. gegužės 31 d.

Atraskime duomenų bazes – ką jos siūlo vaikams

Birželio 1-oji yra ne tik pirmoji vasaros diena, tądien minime ir Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Pirmą kartą ji buvo paminėta 1950 metais. Ši diena – tai priminimas pasaulio visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Juk vaikai – mūsų didžiausia vertybė, o vaikystė – vienas gražiausių gyvenimo etapų.

Ta proga siūlome susipažinti su bibliotekos ištekliais, skirtais vaikams ir jų tėveliams:

  • Internetinė biblioteka „Vyturys“ pateikia privalomąją ir rekomenduojamą literatūrą mokiniams. Ji suskirstyta į grupes pagal amžių ir klases, todėl tikrai nebus sunku išsirinkti. Norint skaityti elektronines knygas, tereikia užsiregistruoti ir sukurti savo paskyrą. Dėl registracijos kodo prašome kreiptis į Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotoją arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  • Duomenų bazėje „Medici.tv“ galėsite stebėti klasikinės muzikos koncertus tiesiogiai, taip pat operų ir baleto vaizdo įrašus. Vaikams siūlome pasižiūrėti baletą „Alisa“, sukurtą pagal Lewiso Cerrollio knygą, ir baletą „Miegančioji gražuolė“, sukurtą remiantis brolių Grimmų pasakos motyvais. Juos rasite čia. Norint prisijungti prie duomenų bazės iš namų, reikia įvesti skaitytojo pažymėjimo numerį.
  • Muzikos duomenų bazėje „Naxos Music Library“ taip pat galite rasti skyrelį vaikams „Junior Section“. Čia vaikai sužinos daugiau apie muzikos istoriją, klausysis jiems skirtų dainų, netgi galės išgirsti specialiai jiems įgarsintų žinomiausių pasaulio istorijų. Vienu metu duomenų baze gali naudotis 6 vartotojai. Jeigu nepavyko prisijungti – pabandykite vėliau.

Daugiau informacijos apie Lietuvos ir užsienio duomenų bazes galite rasti mūsų svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą Ištekliai.

Sveikiname visus vaikučius, jų tėvelius ir linkime malonių atradimų bei skaitinių!