Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. birželio 3 d.

Pasitikti vasarą kviečia Palangos skaitykla

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla vėl atveria duris ir kviečia kartu pasitikti jau 56-ąją vasarą. Dešimtmečius menančioje erdvėje galėsite jaukiai įsitaisyti ąžuolo paunksmėje, pavartyti sudominusią knygą, pasklaidyti laikraščių, žurnalų ar tiesiog pailsėti. Lauksime ir mūsų renginiuose – parodose, kūrybinėse dirbtuvėse, knygų pristatymuose, susitikimuose su kūrėjais.

Palangos vasaros skaitykla lankytojams atveriama birželio 8 d. – atidarymo šventėje koncertuos Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos mokiniai. Mokyklinio amžiaus draugus iškart kviesime į kūrybines dirbtuves: pasidaryti vasariškų lipdukų paspirtukui ar kitam mielam daiktui, statyti tiltą iš makaronų ar pasigaminti pinhole fotoaparatą ir juo fotografuoti.

Birželiui įpusėjus jaunesnių moksleivių lauksime stalo žaidimų popietėse, vasariškų eilėraščių skaitymuose, kviesime galvas pasukti protmūšiuose, gaminti transformuojamas knygeles. Šeimos su vaikais turės progą dieną praleisti azartiškai dalyvaudamos orientaciniame žaidime po Palangą ir parodyti išmanumą atrandant žinomas ir nežinomas kurorto vietas. Burkite komandas jau dabar!

Liepos pradžioje atostogų neįsivaizduojančius be knygų ir skaitymo lauksime biblioterapijos ir kūrybinio rašymo užsiėmimuose. Atlikdami praktines užduotis, diskutuodami ir dalydamiesi patirtimi, mėginsime atskleisti, kuo prasmingas gilus pasinėrimas į tekstą, kaip rašymas gali pažadinti kūrybiškumą, atskleisti dar neatrastus talentus.

Mėnesio viduryje moksleivius vėl kviesime į kūrybines dirbtuves: tapyti ant akmenėlių, lankstyti iš popieriaus, gaminti knygeles, pieštukines, pinhole fotoaparatus, lėktuvėlius ir sklandytuvus, priimti kitus kūrybinius iššūkius. Reikiamų priemonių rasite vietoje, nepamirškite tik geros nuotaikos.

Liepos pabaigoje poilsiautojai ir palangiškiai rytais galės mokytis susitelkimo valdymo, popietėmis klausytis meditacinės muzikos, o vakarais dalyvauti dailės pamokose ir ugdyti kūrybiškumą.

Visą sezoną skaitytojus kviesime į knygų pristatymus ir susitikimus su autoriais.

Vasaros naujiena – skaitykloje demonstruojama menininko Lino Kutavičiaus gintaro šviesos instaliacija „Amberscope“. Nustebsite, kaip projektoriumi perduodama suakmenėjusi milijonus metų menanti gintaro istorija, jo sugerta saulės šviesa. Sezonui prasidėjus, jaukią aplinką čia kurs Rimos Blažytės vitražai ir Justino Vaitiekūno marinistinė tapyba, o įpusėjus – menininkės Jolantos Kanapickaitės kūriniai. Vaikų skaitykloje mažuosius lankytojus džiugins Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos moksleivių darbai.

56 vasaras skaičiuojančioje Palangos skaitykloje kasdien jūsų lauks paslaugios bibliotekininkės, naujausios knygos, periodiniai leidiniai, čia rasite kompiuterizuotas darbo vietas, belaidį internetą ir ypatingą atpalaiduojančią erdvę.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

Skaitykla atidaroma birželio 8 d. 9 val.

Skaitykla dirba antradieniais – šeštadieniais 9–21 val., sekmadieniais 10–20 val.

Adresas Vytauto g. 72, Palanga