Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. liepos 20 d.

Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas rekomenduoja

Jei ieškote ypatingesnio skaitinio vasarai ar vis dar sukate galvą, kokias knygas pasirinkti, norint įveikti akcijos „Vasara su knyga“ iššūkį, kviečiame patyrinėti, ką per pastaruosius dvejus metus skaitė, aptarė ar siūlė aptarti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo nariai.

Penktus metus bibliotekoje veikiantis Skaitytojų klubas savo veikloje taiko biblioterapijos elementus. Rinkdamiesi ir aptardami knygą klubo nariai daugiau dėmesio kreipia į emocinį jos poveikį – kuo knyga sužavėjo, praturtino ar įkvėpė. Kūrinio literatūrinė vertė, teksto interpretacijos lieka antrame plane, nors ir šių nevengiama patyrinėti.  

Tarp klubo aptartų knygų – klasikinė ir šiuolaikinė grožinė literatūra, memuarai, užsienio ir lietuvių autorių kūriniai: Vandos Juknaitės „Ta dūzgianti ir kvepianti liepa yra“, Jose Saramago „Aklumas“, Edith Eger „Pasirinkimas“, Elizabeth Strout „Olivija Kiteridž“, Arundhati Roy „Mažmožių dievas“, Akvilės Kavaliauskaitės „Kūnai“, Narine Abgarian „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“, Benedicto Wellso „Kai baigiasi vienatvė“... Knygos, atspindinčios laikmečio nuotaikas arba atvirkščiai – kviečiančios nuo jų bent trumpam pabėgti, pasinerti į kitokią realybę. Tarp labiausiai klubo narius sužavėjusių ar sukėlusių daugiausiai diskusijų – asmeninius holokausto išgyvenimus menanti E. Eger knyga „Pasirinkimas“, N. Abgarian sakmiškas epas „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“, V. Juknaitės atsiminimais grįsta apysaka „Ta dūzgianti ir kvepianti liepa yra“, šiuolaikinės japonų autorės H. Kawakami metaforiškas romanas apie vienatvę ir bendrystės ilgesį „Mokytojo portfelis“.

Visas 2020–2022 m. Skaitytojų klube aptartų ir siūlytų aptarti knygų sąrašas čia ›.

Leidinių ekspoziciją „LNB Skaitytojų klubas rekomenduoja“ rasite Nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio erdvėje III aukšte. Visas ekspozicijos knygas galite skolintis skaityti į namus. Maloniai kviečiame apsilankyti – gal kaip tik čia atrasite sau tinkamą vasaros skaitinį.