Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. liepos 25 d.

Laisvalaikio skaitykloje – naujos knygos anglų kalba

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Laisvalaikio skaitykla papildyta naujomis knygomis anglų kalba. Tarp jų rasite ir nominuotų Bookerio premijai, ir pasaulinių bei „The New York Times“ bestselerių. Kviečiame leisti vasaros atostogas su knyga!

Knygos viršelis

Great circle / Maggie Shipstead. London : Doubleday, 2021. 

Neužmirštama istorija apie moterį lakūnę, siekiančią bet kokia kaina kontroliuoti savo pačios gyvenimo kelią. Tai kultūriškai spalvinga istorija, kurios veiksmas skaitytoją nukelia į svaigiųjų gėrimų draudimo laikų Montaną, Ramiojo vandenyno šiaurės vakarus, Aliaską, Naująją Zelandiją, karo metų Londoną ir šiuolaikinį Los Andželą. Knyga įtraukta į 2021 m. trumpąjį Bookerio nominantų sąrašą.

Knygos viršelis

Crossroads / Jonathan Franzen. London : 4th Estate, 2021. 

Istorija apie Russą ir Marioną Hildebrandtus, kurių santuoka artėja prie žlugimo, ir keturis jų vaikus. Kiekviename skyriuje pateikiamas vis kito šeimos nario pasakojimas, o didžioji veiksmo dalis vyksta išgalvotame Čikagos priemiesčio miestelyje. Knygoje aprašomas šeimos, susiduriančios su pastarųjų penkiasdešimties metų politine ir socialine kaita, gyvenimas.

 

Knygos viršelis

Oh William! : a novel / Elizabeth Strout. London : Viking, an imprint of Penguin Books, 2021. 

Pulitzerio premijos laureatė, Bookerio ilgojo sąrašo nominantė ir bestselerių autorė romane apie meilę, praradimą ir šeimą tyrinėja santuoką ir jos paslaptis, išsiskyrusios poros santykių praeitį ir ateitį, taip pat tai, kas tarp jų lieka nutylėta.

Knygos viršelis

The war of the poor / Éric Vuillard. London : Picador, 2021.

Knygoje autorius pateikia sudėtingą ir romano vertą gyvenimo istoriją. Rašytojas puikiai atskleidžia pagrindinio knygos veikėjo gyvenamąjį laiką – laikotarpį, kai Europa išgyveno didžiulius pasikeitimus. Pagrindinio veikėjo akimis skaitytojas gali pamatyti Antrojo pasaulinio karo preliudiją.

Knygos viršelis

The Lincoln highway / Amor Towles. London : Hutchinson Heinemann, 2021.

1954 m. birželį aštuoniolikmetį Emetą pareigūnas parveža namo į Nebraską iš nepilnamečių darbo stovyklos, kurioje jis metus atliko bausmę dėl netyčinės žmogžudystės. Jo motinos seniai nebėra, tėtis neseniai mirė, o šeimos ūkis priklauso bankui. Vaikinas planuoja vykti į šalies vakarus ir ten pradėti gyvenimą iš naujo. Tačiau, pareigūnui išvykus, Emetas supranta, kad du jo draugai iš darbo stovyklos pasislėpė jį vežusio automobilio bagažinėje ir pabėgo kartu su juo. Šis atradimas jaunuolio gyvenimą pasuka visiškai netikėta kryptimi.

 

Šias knygas rasite atviroje Laisvalaikio knygų skaitykloje (II a.).

Daugiau informacijos apie Laisvalaikio knygų skaityklos paslaugas rasite čia.