Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. lapkričio 9 d.

Kviečiame naudotis „Oxford University Press“ duomenų bazių informacija

Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai iki kitų metų balandžio mėnesio pabaigos suteikta laikina prieiga prie „Oxford University Press“ duomenų bazių: „Oxford Handbooks Online“ ir „Oxford Research Encyclopedias“. Šios duomenų bazės skirtos tyrėjams ir studentams, jose pateikiamos viso teksto įvairių mokslinių tyrimų sričių elektroninių žurnalų kolekcijos.

„Oxford University Press“ kasmet išleidžia daugiau nei 4600 naujų knygų, taip pat yra pagrindinis internetinės informacijos tiekėjas bibliotekoms, institucijoms ir asmenims visame pasaulyje. Leidykla rūpinasi internetiniais, daugelio pripažintų mokslinių ir informacinių darbų leidimais, įskaitant įvairių sričių žodynus, enciklopedijas, bendrąją informacinę medžiagą ir monografijas.

„Oxford Handbooks Online“ – tai  daugiadalykė duomenų bazė, kurioje yra daugiau nei 1000 knygų archeologijos, verslo ir vadybos, kriminologijos, ekonomikos ir finansų, istorijos, teisės, kalbotyros, literatūros, meno, filosofijos, politikos mokslų, psichologijos, religijos ir sociologijos temomis. Ši bazė priklauso „Oxford University Press“, didžiausiam Oksfordo universiteto leidėjui,  plačiai veikiančiam visame pasaulyje. Kiekviename Oksfordo vadove pateikiama naujausia tam tikros srities idėjų ir tyrimų apžvalga. Specialiai šiems leidiniams parašytose esė kritiškai išnagrinėjama temos debatų eiga ir kryptis, taip suteikiant mokslininkams naujų patrauklių perspektyvų tolesnei veiklai. 

„Oxford Research Encyclopedias“, taip pat priklausantis „Oxford University Press“, yra esė rinkinys įvairiomis temomis, jame pateikiama lengvai suprantama temos apžvalga. Ši kolekcija, sukurta kartu su pasauline bibliotekininkų ir universitetų dėstytojų bendruomene, skirta visiems, norintiems praplėsti savo žinias, – nuo studento, tik pradedančio studijas, iki mokslininko, kuriam reikia atitinkamos srities žinių. Joje rasite tekstų Afrikos, Amerikos ir Azijos istorijos, verslo ir vadybos, klimato, komunikacijos, kriminologijos, ekonomikos, švietimo, aplinkos, kalbotyros, literatūros, politikos, psichologijos ir religijos temomis.

Norėdami prisijungti prie duomenų bazės, Nacionalinės bibliotekos interneto svetainės meniu juostoje pasirinkite Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Terminuotos prieigos duomenų bazės ir pasirinkite reikiamą duomenų bazę iš sąrašo.

Duomenų bazė prieinama Nacionalinės bibliotekos kompiuterių tinkle ir asmeniniuose įrenginiuose, prisijungus prie Nacionalinės bibliotekos belaidžio interneto.

Nacionalinės bibliotekos skaitytojai šia duomenų baze gali naudotis ir nebūdami bibliotekoje. Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome naudotis „EZproxy“ paslauga, kurią rasite apsilankę lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje arba paspaudę „Prisijungti“. Čia įvedę savo skaitytojo pažymėjimo numerį, Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes galėsite naršyti ir namie.