Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. lapkričio 17 d.

Stiprėja Nacionalinės bibliotekos ir VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ partnerystė

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos fondą vėl papildė VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasados“ dovanoti leidiniai. Nacionalinei bibliotekai perduota per septyniasdešimt kartvelų literatūrą ir kultūrą reprezentuojančių knygų. Lapkričio 15 d. VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ bibliotekoje surengė dovanotų knygų prisistatymą ir susitikimą su žymiu kartvelų šiuolaikiniu rašytoju Dato Turašviliu.

Rašytojas D. Turašvilis kartu su buvusiu (2008–2012 m.) Sakartvelo ambasadoriumi Lietuvoje Georgi Kerdikošviliu rūpinosi naujų knygų siuntos atranka, o „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ – kad šios knygos sėkmingai pasiektų Lietuvos nacionalinę biblioteką. Renginyje vietiniai kartvelai ir Sakartvelu besidomintys lietuviai turėjo puikią progą ne tik susipažinti

su autoriaus D. Turašvilio kūryba ir nauja knyga apie Sakartvelo vyno istoriją, bet ir pasigrožėti kartvelų šokiais bei dainomis.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ steigėjas ir vadovas Niko Amirgulašvilis bendradarbiavimo sutartį pasirašė 2021 m. gegužę. Partneriai sutarė, kad institucijos bendradarbiauja siekdamos aktualizuoti kartvelų literatūrą ir kultūrą, burdamos Lietuvos kartvelų bendruomenę, skatindamos tarpkultūrinį dialogą ir kultūrinę diplomatiją.

„Esame nacionalinė kultūros įstaiga, siekianti plėtoti visuomenės informacinę ir kultūrinę kompetenciją. Partnerystė su „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ tapo puikia galimybe skatinti mūsų piliečių pažintį su turtinga, gilių tradicijų kartvelų kultūra. Nuoširdžiai dėkojame už knygomis apie kartvelų literatūrą, istoriją, kultūrą nuolat papildomą Nacionalinės bibliotekos fondą, už kartu su „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ vykdomus renginius ir edukacinę veiklą“, – susitikime su rašytoju D. Turašviliu, ambasados vadovu N. Amirgulašviliu ir projektų vadove Nino Inasaridze sakė R. Gudauskas.

VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ yra nevyriausybinė pelno nesiekianti organizacija, skatinanti lietuvių ir kartvelų draugystę, abiejų tautų kultūrų pažinimą, padedanti lietuvių ir kartvelų verslams integruotis Lietuvoje ir Sakartvele. Įstaigos planuose taip pat numatyta dovanoti Nacionalinei bibliotekai knygų, kitų leidinių, vykdyti su kartvelų literatūra ir kultūra susijusius tarptautinius informacinius, edukacinius ir kultūros projektus.

Nuotraukų albumas iš renginio čia.