Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. sausio 3 d.

Didžiausioms Lietuvos bibliotekoms užprenumeruotos nacionalinės naujienų agentūros ELTA duomenų bazės

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka informuoja, kad 2023 metams užprenumeruota nacionalinės naujienų agentūros ELTA duomenų bazė. Prieiga prie šios naujienų agentūros bus galima registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams per kompiuterius, esančius bibliotekos skaityklose. Prisijungimo duomenis pateiks atsakingas skaityklos darbuotojas.

2020-aisiais atšventusi veiklos šimtmetį, nepriklausoma naujienų agentūra ELTA šiandien ir toliau sėkmingai praneša svarbiausius šalies įvykius realiuoju laiku.

Eltos paruoštas naujienas kasdien skelbia portalai, radijo stotys, televizijos, nacionalinės, regioninės ir rajoninės žiniasklaidos priemonės, užsienio naujienų agentūros. Prie pagrindinio naujienų srauto kasdien jungiasi Prezidento kanceliarija, Vyriausybė, Seimas, ministerijų ir kitų valstybės įstaigų tarnautojai, diplomatinių atstovybių Lietuvoje ir užsienyje darbuotojai, šalies ir užsienio verslo įmonių ir organizacijų vadovai, darbuotojai, privatūs vartotojai.

Naujienos politikos, verslo, sporto, kultūros ir kitomis temomis rengiamos lietuvių ir anglų kalbomis, pranešimai spaudai skelbiami ir visomis kitomis lotyniškų rašmenų kalbomis.

Eltos fotobanke yra daugiau nei milijonas archyvinių nuotraukų iš Lietuvos ir pasaulio. Ilgą laiką ELTA buvo vienintelė fotometraštininkė Lietuvoje, jos kruopščiai kauptas fotoarchyvas ypač vertingas tiek šalies, tiek užsienio žiniasklaidai, įvairioms institucijoms, enciklopedijoms, istorijos tyrinėtojams, privatiems asmenims.

Naujienų agentūros ELTA duomenų bazė taip pat yra užsakyta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskričių viešosioms bibliotekoms. Registruoti šių regionų vartotojai savo bibliotekose turės prieigą prie Eltos duomenų bazės.