Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. vasario 13 d.

Apkasų žvakės subūrė bendruomenę

Lapkričio pradžioje Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotojai kūrybinėse dirbtuvėse inicijavo apkasų žvakių gamybą. Ir nė nesitikėjo pasiekti tokių rezultatų ir sulaukti tiek vilniečių, žmonių iš visos Lietuvos ir, žinoma, Nacionalinės bibliotekos darbuotojų palaikymo ir dėmesio.

Padedant partneriams, Ukrainos kariams į frontą išvežta daugiau kaip 15 tūkstančių apkasų žvakių. Joms gaminti buvo sunešta, suvežta ir susiųsta apie penkias tonas parafino.

Prie iniciatyvos prisidėjusios kompanijos paaukojo per dvi tonas parafino, nupirko ar nupirks papildomai devynis tūkstančius skardinių ir prikarpė mums aštuonis kubinius metrus reikalingo kartono.

Tiek žvakių tikrai nebūtume sugebėję padaryti be pagalbininkų. Kone kasdieną bibliotekoje ūžė talkininkai – nuo lapkričio ruošinius žvakėms darė apie 1000 savanorių.

Žiemos pabaiga jau matyti, bet apkasų žvakių poreikis dar didžiulis, tad ir toliau jas gaminsime ir siųsime į frontą. Jei norėtumėte prisidėti prie šios veiklos, kviečiame susisiekti telefonu +370 5 239 8580 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..