Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. vasario 14 d.

Užmegztas bendradarbiavimas su Užimtumo tarnyba

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus klientų aptarnavimo departamentas pasirašė bendradarbiavimo susitarimą. Institucijos susitarė bendradarbiauti siekdamos vystyti darbo ieškančių žmonių integraciją į darbo rinką.

„Vienas iš esminių Nacionalinės bibliotekos tikslų – užtikrinti prieigą prie informacijos ir žinių, plėtoti visuomenės informacinę ir kultūrinę kompetenciją. Todėl naujoji partnerystė paskatins sėkmingesnę Vilniaus gyventojų integraciją į darbo rinką, sustiprins medijų ir informacinio raštingumo gebėjimus bei svariai prisidės prie asmeninio tobulėjimo ir ekonomikos pažangos“, – pabrėžė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

„Bendradarbiavimas su Nacionaline biblioteka atveria naujas galimybes sprendžiant socialiai pažeidžiamų asmenų integracijos į darbo rinką problemas. Dažnai žmonės stokoja motyvacijos, socialinių įgūdžių ir atitinkamai negeba įsitvirtinti darbe. Aktyvus socialinis gyvenimas, priklausymas bendruomenei ugdo pasitikėjimą savimi, biblioteka yra ta vieta, kurioje vyksta šie procesai. Bendradarbiavimas mus taip pat įpareigoja dalintis patirtimis ir informacija, o tai suteikia vertės tiek mūsų klientams, tiek darbuotojams“, – apie pasirašyto susitarimo naudą kalbėjo Užimtumo tarnybos Vilniaus klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Bražinskienė.

Bendradarbiaudamos šalys sieks sudaryti galimybę darbo ieškantiems asmenims geriau panaudoti Nacionalinės bibliotekos erdves ir išteklius, naudotis kitomis Nacionalinės bibliotekos paslaugomis. Bus telkiamos grupės susipažinti su medijų ir informaciniu raštingumu, dalyvauti Nacionalinės bibliotekos specialistų rengiamose edukacijose. Dėmesys ypač bus skiriamas pabėgėliams iš Ukrainos, jiems mokymai bus vedami rusų kalba.

Pasirašytame susitarime taip pat numatoma bendradarbiauti vykdant bendrus projektus, organizuojant atvirus renginius visuomenei aktualiomis temomis. Susitarimas galios dvejus metus.