Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Fotoparoda „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“

2023 m. gruodžio 13 d. – sausio 10 d.

Fotokonkursas „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“, skirtas karo operatoriaus Tado Dambrausko atminimui, organizuojamas jau devynioliktą kartą. Taip Krašto apsaugos ministerija siekia iš arčiau parodyti Lietuvos kariuomenę skirtingose situacijose: kokie kariai pratybose ir šventėse, ką jie išgyvena, kaip treniruojasi, kaip siekia tikslų ir kokia iš tiesų yra kario tarnyba.

Parodoje – geriausios 2023 metų nuotraukos: fotografų užfiksuoti karių portretai, kariniai veiksmai, karių šventės ir kasdienio gyvenimo akimirkos, taip pat moderni, pažangi, aukščiausius NATO standartus atitinkanti Lietuvos kariuomenės technika ir ginkluotė.

Šiais metais fotokonkurse dalyvavo 68 fotografai: vieni iš jų fotografuoja kasdien, kiti tik retkarčiais, o treti užfiksavo akimirką atsitiktinai. Į albumą ekspertų komisija atrinko 56 geriausias nuotraukas, viena iš jų pripažinta ir linksmiausiu kadru.

Linkime malonių įspūdžių!

Konkurso organizatorė Krašto apsaugos ministerija.

Partneriai: Lietuvos kariuomenė, portalas LRT.lt, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“, Lietuvos žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų skyrius, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejus, UAB „Baltijos arsenalas“ parduotuvių tinklas „Armijai ir civiliams“.

Paroda III a. prie vitražo bus eksponuojama nuo 2023 m. gruodžio 13 d. iki 2024 m. sausio 10 d. imtinai.

Trumpai apie parodą

Data
2023 m. gruodžio 13 d. – 2024 m. sausio 10 d.
Laikas
bibliotekos darbo laiku
Vieta
III a. prie vitražo
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
konkurso organizatorė Krašto apsaugos ministerija
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kariuomenė, portalas LRT.lt, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“, Lietuvos žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų skyrius, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejus, UAB „Baltijos arsenalas“ parduotuvių tinklas „Armijai ir civiliams“