Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Urtės Lagunavičiūtės paroda „Dedicated to Blue“

2024 m. birželio 12 d. – rugpjūčio 28 d.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla jau atvira lankytojams ir nuo birželio 12 d. kviečia apžiūrėti Urtės Lagunavičiūtės parodą „Dedicated to Blue“ (liet. „Dedikacija mėlynai“).

Urtė Lagunavičiūtė yra jaunosios kartos menininkė, šiuo metu gyvenanti ir kurianti Vilniuje. Savo kūryboje ji pasitelkia stiklo materiją ir šviesą, kuria instaliacijas, objektus.

Materijos atradimas autorei buvo svarbus toliau plėtojant kūrybą, trejus metus skatino semtis įkvėpimo. Vanduo tapo akstinu kurti, jis – „neišsemiamas, jo egzistencija, nors ir kintanti bei paini, yra neišbaigiama, net apimanti egzistencijos ir būties klausimus“. Vanduo yra materija, kaupianti ir perduodanti informaciją iš kartos į kartą. Tad U. Lagunavičiūtės eskizai buvo prisotinti vandens ir jo atitikmens – mėlynos spalvos. Viso to rezultatas stiklo darbai – „Vandens Matrica“, „Paviršiaus įtempiai“ ir kiti kūriniai. Menininkė savo kūryboje tyrinėja, kaip žiūrovą veikia šviesa ir spalvos.

Savo darbuose vandens materiją pasirinkau vaizduoti įvairiapusiškai, nuo materijos perteikimo erdvėje, sukuriant patirtinę materijos išgyvenimų erdvę, iki ateities vandens vizualizavimo – utopinio portalo sukūrimo. Ir visa tai buvo sutalpinta MĖLYNOJE spalvoje ir jos atspalviuose.

VANDENS materija virsta MĖLYNA spalva, ir parodą DEDIKUOJU MĖLYNAI.

Žiūrovai ir jų interpretacijos žvelgiant į mano darbus – neatsiejama mano kūrybos ir darbų tikslo dalis. Jie tampa kūrinių tęsiniu ir praplečia juos už vizualiai matomos erdvės. Interpretacijos papildo mano darbus ir sukuria naują, gilesnę jų prasmę. (Urtė Lagunavičiūtė)

2024 m. menininkei suteikta Lietuvos kultūros tarybos jaunojo kūrėjo stipendija.

*

Parodą apžiūrėti galima birželio 12 d. – rugpjūčio 28 d.

Paroda atvira II–IV 9.00–21.00 val., VII 10.00–20.00 val.

Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga.

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Trumpai apie parodą

Data
birželio 12 d. – rugpjūčio 28 d.
Laikas
paroda atvira II–IV 9.00–21.00 val., VII 10.00–20.00 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook