Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Paroda „Tel Avivo pakrantės meditacija :מים“

2024 m. liepos 8 d. – rugsėjo 30 d.

Nuo liepos 8 d. kviečiame apžiūrėti fotografo Giedriaus Jokubauskio nuotraukų seriją „Tel Avivo pakrantės meditacija“ Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekos Judaikos tyrimų centro skaitykloje (V a.). Nuotraukose tyrinėjamas ryšys tarp Izraelio, žydų tradicijos ir Viduržemio jūros regiono. Šiame projekte Izraelis įsivaizduojamas kaip galinga metafora – vieta, kurioje gyvenimo intensyvumas padidėja.

Serijos širdis – 2006–2008 m. Tel Avivo pakrantėje darytos nuotraukos, kurios buvo iš naujo interpretuotos 2024 m. Kiekvienas iš šios serijos vaizdų yra savotiškas sluoksnis, per kurį siekiama pajausti įvairių Izraelio identitetų kontekstus.

Galiausiai „Tel Avivo pakrantės meditacija“ kviečia pajausti ir priimti sudėtingumą bei dviprasmiškumą, kurie daugiausia apibūdina Izraelį.

Giedrius Jokubauskis (g. 1984 m.) yra meninės gatvės fotografijos ir dokumentinės fotografijos autorius. G. Jokubauskis, be kitų akademinių studijų, mokėsi Niujorko vizualiojo meno mokykloje (School of Visual Art, SVA) pas dokumentinės ir architektūros fotografijos prof. R. Schulmaną. Nuo 2020 m. G. Jokubauskis yra Niujorko Soho fotogalerijos (Soho Photo Gallery) tikrasis narys ir darbų portfelių peržiūrų komisijos narys. Jo darbai eksponuoti asmeninėse ir grupinėse parodose Vilniuje, Niujorke, Barselonoje, Romoje, Budapešte, Baku ir kt. G. Jokubauskis yra daugelio tarptautinių fotografijos konkursų laimėtojas ir nominantas.

Su nuotraukomis lankytojai galės susipažinti liepos 8–rugsėjo 30 d. Judaikos tyrimų centro skaitykloje (V a.) pirmadieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val.

Trumpai apie parodą

Data
liepos 8–rugsėjo 30 d.
Laikas
pirmadieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val.
Vieta
Judaikos tyrimų centras, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›