Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Aleksandro Šiekštelės fotografijų paroda „Scosso vive“

2024 m. rugpjūčio 12 d. – spalio 13 d.

Rugpjūčio 12 d. 17 val. kviečiame į fotografo Aleksandro Šiekštelės parodos „Scosso vive“ (liet. „Sudrebinti gyvenimai“) atidarymą.

Fotografijų serijoje „Scosso vive“ užfiksuoti Neapolio gatvių kasdienybės fragmentai.

Autorius permąsto dvi fotografijoje dominuojančias kryptis ‒ prancūziškąją ir itališkąją: Prancūzai atstovauja detalumui, situacijos svarbai ir jos plonybėms. Jie išryškina įvykio ir laikmečio reljefą, o Italų mokykla visa tai atmeta, jų tai nedomina. Laikmetis ir informacija savaime vizualizuojasi motyvuose. Italai fiksuoja šešėlinę motyvo pusę, palaiko natūralumą, gamtos ir technologijų sankabą. Lietuvių fotografijai, mano galva, artimas prancūzų naratyvas atidumas detalėms, įvykio svarba, bendra jo nuotaika.

Viename pustuščiame Neapolio knygyne aš užtikau Un viaggio lungo mezzo secolo Giuseppe Leone fotografijų albumą. Nejučiomis suvokiau, kad ieškojau itališko“ sprendimo tarsi kažkokiame jungiškame pasąmoniniame lygmenyje. Visa tai man nebuvo akivaizdu ir daug metų fotografuodamas visai apie tai nesusimąsčiau.“ (Aleksandas Šiekštelė)

Aleksandras Šiekštelė (g. 1959 m. Vilniuje) baigė Vilniaus technologijos technikumą, Bornholms folkehøjskole, Bornholmas, Danija; Film College, Ebeltoftas, Danija. Nuo 1989 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys.

Daugiau menininko kūrybos rasite čia – http://www.aleksandrassiekstele.com

Paroda eksponuojama nuo rugpjūčio 12 d. iki spalio 13 d. Nacionalinės bibliotekos V a. atrijuje. 

Trumpai apie parodą

Data
parodos atidarymas – rugpjūčio 12 d.
paroda eksponuojama – rugpjūčio 12–spalio 13 d.
Laikas
parodos atidarymas – 17 val.
parodą aplankyti galima bibliotekos darbo laiku
Vieta
atrijus, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook