Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Erdvėse: rašymo terapijos užsiėmimas

2023 m. lapkričio 23 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Lapkričio 23 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje (V a.) vyks rašymo terapijos užsiėmimas, kurį ves psichologė, sociologijos mokslų doktorantė ir poetė Uršulė Toleikytė.

Užsiėmimo sumanytoja ir įgyvendintoja dalijasi mintimis: „Mes nuolat esame erdvėse. Išorinėje erdvėje – kambaryje, troleibuse, nuzulintoje gatvėje, kavinėje, mikrorajono parduotuvėje, galerijoje, po medžiu, ant upės kranto. Kartu esame ir vidinėje erdvėje, talpinančioje mūsų pojūčius, jausmus, mintis, poreikius, fantazijas. Išorinė, fizinė, erdvė gali veikti mūsų vidinę, psichikos, erdvę, o nuo vidinės erdvės gali priklausyti, kaip mes patiriame išorinę. Vienose vietose jaučiamės jaukiai, jos mus traukia, jose lankomės, kai norime pasijusti geriau, kitos atrodo tolimesnės, sunkiau prisijaukinamos, jų vengiame. Vis dėlto kai jaučiame sudėtingus jausmus, tuštumą viduje arba, priešingai, jaučiame pilnatvę ir pakilumą, tai nuspalvina, kaip mes suvokiame ir patiriame tai, kur esame fiziškai. Nors ir nuolat esame tiek išorinėje, tiek vidinėje erdvėje bei jų sankirtoje, ne visad turime erdvės jas patyrinėti. Pasitelkę tarpinę – rašymo terapijos – erdvę, per rašymą jungdami smalsumą sau ir aplinkai, būsenų raišką ir jų apmąstymą, pastabumą ir vaizduotę, mėginsime atidžiau pažvelgti į vidines ir išorines erdves, atkreipdami dėmesį į jų glaudų sąryšį.“

U. Toleikytė įgijo klinikinės psichologijos magistrą Vilniaus universitete, dirbo psichikos sveikatos prevencijos srityje, toliau tęsia sociologijos doktorantūros studijas, domisi kūrybos ir psichikos ryšiu, menų ir socialinės tikrovės persipynimu. Aktyviai veikia ir literatūros lauke, dalyvauja poezijos skaitymuose, literatūros festivaliuose, tekstai publikuoti kultūrinėje spaudoje.

Dalyvių skaičius renginyje ribotas, todėl kviečiame registruotis: https://bitly.ws/32gzj

Rašymo terapijos užsiėmimas – parodą „Poetinis Vilniaus žodynas“ lydinčių renginių dalis.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 23 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis čia 
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook

Rekomenduojame