Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Azija ir Artimieji Rytai Lietuvoje

2023 m. lapkričio 27 d. 18.00 val. – 20.00 val.

Ar vis dar galima teigti, kad Azijos ir Artimųjų Rytų kultūros yra tolimos ir egzotiškos? Kaip dažnai lietuviai žiūri Azijos kiną, skaito Azijos rašytojų kūrinius ir renkasi mokytis Rytų kalbų? Kodėl verta pažinti Rytų kultūras ir kuo jos gali praplėsti mūsų akiratį? 

Šio renginio tikslas – artimiau supažindinti Lietuvos visuomenę su žmonėmis, kurie rūpinasi Azijos ir Artimųjų Rytų kultūrų sklaida Lietuvoje. Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų institutas jau trisdešimt metų vykdo Azijos ir Artimųjų Rytų kultūrų tyrimus bei studijas, o nemaža dalis instituto darbuotojų savo sukauptomis žiniomis, patirtimi bei ryšiais dalijasi ir už universiteto ribų. 

Jie įkūrė ir vadovauja įvairioms su šiais regionais susijusioms kultūros organizacijoms. Renginyje su organizacijų vadovėmis diskutuosime apie tai, kokie yra Azijos ir Artimųjų Rytų kultūrų sklaidos Lietuvoje ypatumai, tendencijos, iššūkiai bei galimybės. 

Diskusijoje dalyvaus: asistentė dr. Kristina Dolinina (Lietuvos ir Indijos forumas), jaunesnioji asistentė Maritana Larbi (Arabų kultūros forumas), lektorės Ieva Driukienė (Kinukalba.lt), Nomeda Gabija Vosyliūtė (Azijos menų centras) ir Ieva Nagytė (Azijos kalbų ir kultūrų namai). Renginį moderuos doc. dr. Kristina Garalytė ir doc. dr. Deimantas Valančiūnas. 

Renginys skirtas Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto (anksčiau – Orientalistikos centras) veiklos 30-mečio sukakčiai paminėti. 

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 27 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorius
Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų institutas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame