Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“. Programa „Kai aš bijojau tamsos“

2023 m. gruodžio 8 d. 11.00 val. – 13.15 val.

Kaip ir kasmet, pirmomis gruodžio savaitėmis kviečiame jaunuosius ir vyresnius animacijos mėgėjus į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje vyks tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“.

Gruodžio 8 d. 11 ir 12.15 val. kviečiame žiūrėti programą „Kai aš bijojau tamsos“, kurioje – puikūs meninės animacijos filmai augesniems žiūrovams.

Programoje filmai rodomi originalo kalba su angliškais subtitrais:

  • HARVĖJUS / HARVEY (2023 m. 9 min. 4 sek. Rež. Janice Nadeau. Prod. Marc Bertrand. Kanada, Prancūzija)

Lakios vaiko vaizduotės pasakojimas „Harvėjus“ – tai poetiškas, šviesus žvilgsnis į patirtą tėvų netektį ir apskritai netektį.

  • GALVA DEBESYSE / HEAD IN THE CLOUDS / TETE-EN-LAIR (2023 m. 10 min. 32 sek. Rež. Remi Durin. Prod. Arnaud Demuynck. Prancūzija, Belgija)

Voveraitės nuotykiai miške.

  • BJANKOS DARŽELIS / BIANCA‘S LITTLE GARDEN (2022 m. 7 min. Rež. Grażyna Firląg. Prod. Małgorzata Bosek-Serafińska. Lenkija)

Epizodas iš serijos „Patchwork Kingdom“ („Skiautinių karalystė“). Žiurkėnas Albertas padovanoja princesei Bjankai gėlių sėklų, kad pasisodintų sode. Saulė ir Mėnulis padeda sėkloms išaugti į mielas mėlynas gėles. Staiga karalystė ima drebėti. Pasirodo, tėtis Karalius yra alergiškas gėlėms ir nuolat čiaudi. Kad žemė nesupleišėtų per siūles, Medinukas virš sodo pastato oranžeriją. Karalius nustoja čiaudėti, karalystė išgelbėjama, o gėlės žydi toliau.

  • DIDYSIS PYKČIO PRIEPUOLIS / THE BIG TANTRUM (2022 m. 7 min. Rež. Célia Tisserant, Arnaud Demuynck. Prancūzija, Belgija)

Robertui prasta diena. Iš mokyklos jis grįžta blogos nuotaikos, tėtis jį nuveja į kambarį. Berniukas jaučia, kad jo viduje kyla kažkas baisaus – tai pyktis...

  • MAŽOJI KELIONĖ / A TINY VOYAGE / LE TOUT PETIT VOYAGE (2022 m. 7 min. 44 sek. Rež. Emily Worms. Prancūzija, Šveicarija)

Džonas pamato nepaprastą reginį – jo papūga Titi pati atidaro savo narvelio dureles! Tačiau paukštis neišskrenda... Taigi Džonas nusprendžia padėti Titi įveikti baimes, ir ši porelė leidžiasi į mažytę kelionę.

  • PRINCAS VARLIUS / PRINCE THE FROG (2022 m. 7 min. Rež. Bartosz Zarzycki . Prod. Małgorzata Bosek-Serafińska. Lenkija)

Epizodas iš serijos „Patchwork Kingdom“ („Skiautinių karalystė“). Princesė Bjanka svajoja apie žavųjį princą. Ji žino, kad princą galima rasti pabučiavus tinkamą varlę, todėl išsiruošia jos ieškoti į sodo tvenkinį. Žiurkėnui Albertui nelabai patinka šis sumanymas ir jis šiek tiek pavydi. Laimei, princas, apie kurį svajojo Bjanka, pasirodo esąs gana šiurkštus, ir princesė vėl ima vertinti Albertą.

  • KAI AŠ BIJOJU TAMSOS / WHEN I WAS SCARED OF THE DARK (2022 m. 7 min. Rež. Célia Tisserant, Arnaud Demuynck. Prancūzija, Belgija)

Robertas nemėgsta gulti į lovą, nes tiki, kad jo kambaryje slepiasi pabaisos. Motina palieka įjungtą šviesą koridoriuje ir praveria duris. Tačiau tai nesutrukdo berniuko vaizduotei sužadinti didžiausias baimes! Laimei, Robertui padeda jo pliušinis meškiukas.

Į peržiūrą prašome registruotis telefonu 8 610 47 151 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Likus vietų, seansas atviras. Peržiūros vyks Nacionalinės bibliotekos Kino salėje (V a.).

Daugiau apie festivalį ir šiemet jame rodomas programas skaitykite „Tindirindžio“ interneto svetainėje tindirindis.lt.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 8 d.
Laikas
11 ir 12.15 val.
Vieta
Kino salė, V a.
Trukmė
1 val. 
Dalyvavimas
prašome registruotis telefonu 8 610 47 151 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
likus vietų, seansas atviras
Organizatoriai
tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“, UAB „Vilanimos“ filmų studija
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kino centras, asociacija AVAKA
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“