Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“. Programa „Vaizdų muzika“

2023 m. gruodžio 8 d. 18.00 val. – 19.10 val.

Kaip ir kasmet, pirmomis gruodžio savaitėmis kviečiame jaunuosius ir vyresnius animacijos mėgėjus į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje vyks tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“.

Gruodžio 8 ir 15 d. 18 val. kviečiame žiūrėti programą „Vaizdų muzika“, kurioje – puikūs meninės animacijos filmai jaunimui ir suaugusiesiems.

  • NUO VIENO PAVEIKSLO... PRIE KITO / FROM ONE PAINTING… TO ANOTHER (2023 m., 3min. 10 sek. Rež. Georges Schwizgebel. Šveicarija, Prancūzija)

Gilinamasi į meno pasaulį, žvelgiama į du paveikslus ta pačia tema, tačiau juos skiria pusės amžiaus laikotarpis.

  • SALDUS KAIP CITRINA / SWEET LIKE LEMONS (2023 m. 5 min. 31 sek. Rež. Jenny Jokela. JK, Suomija)

„Saldus kaip citrina“ – tai vizuali refleksija, kaip išsivaduoti iš žalingų santykių ir judėti toliau. Pavadinimas – tai žodžių žaismas, susijęs su posakiu „kai gyvenimas tau duoda citrinų, daryk limonadą“, tik šiuo atveju limonado daryti nereikia, o citrinos vis tiek yra saldesnės už tai, ką palikai praeityje.

  • MERGAITĖ RAUDONA BERETE / THE GIRL WITH THE RED BERET (2023 m. 5 min. 35 sek. Rež. Janet Perlman. Kanada)

Mergina važiuoja Monrealio metro, kuris tampa neįtikėtina vieta keistai ir nuostabiai muzikinei kelionei.

  • DRUGELIO ŠEŠĖLIS / LOMBRE DES PAPILLONS (2022 m. 9 min. 9 sek. Rež. Sofia El Khyari. Production Am Stram Gram. Cola Animation)

Apie trapų merginos ir drugelio gyvenimą.

  • EDUARDO. SOPHIE (2022 m. 3 min. 15 sek. Rež. Thomas Corriveau. Prod. Thomas Corriveau. Kanada)

Hipnotizuojanti judančių kūnų ir tapybos kontempliacija su trimis nuostabiais šiuolaikinio šokio atlikėjais iš Monrealio: Marie Mougeolle, Eduardo Ruizu Vergara ir Sophie Corriveau.

  • SALA / ISLAND (2022 m. 7 min. 40 sek. Rež. Michael Faust. Izraelis)

„Sala“ pasakoja mažos nuošalios salos kelių tūkstantmečių istoriją, kad atskleistų iškalbingą pamoką apie žmogaus prigimtį. Filme nagrinėjami skirtingi salos etapai: nuo salos iškilimo ir klestėjimo iki jos galutinio nuosmukio – tai ir riedulių krūvos, guano tekiniai ir kasyklos, atogrąžų oazė, kolonijinė teritorija, klestinti respublika ir galiausiai bankrotas, dėl kurio sala liko apleista.

  • GARRANO (2022 m. 14 min. 8 sek. Rež. David Doutel, Vasco Sá. Prod. Agnė Adomėnė, David Doutel, Rodrigo Areias, Vasco Sá. Portugalija, Lietuva)

Filme žirgas priverstas traukti sunkų krovinį kaitrioje saulėje; berniukas Džoelis aptinka žmogų, kuris ruošiasi padegti mišką. „Garrano“ apmąstoma plačiai paplitusi Portugalijos miškų problema – nuolatiniai gaisrai.

  • NUMERIS 2 / NUMMER 2 (2022 m. 4 min. 22 sek. Rež. Simon Duong Van Huyen, Arthur Chaumay (alias / aka Faux Soleil). Production – Eddy. Prancūzija)

„Numeris 2“ – tai duoklė Žemės atsparumui. Aplankome ją praėjus tūkstančiams metų po žmogaus išnykimo, susipažįstame su naujomis išsivysčiusiomis rūšimis ir augmenija. Tapome gamtos atgimimo liudininkais, o žmonija – tik tolimas prisiminimas.

  • ATSEKTI / TRACE (2022 m. 6 min. 42 sek. Rež. Asparuh Petrov. Prod. Vessela Dantcheva. Bulgarija)

Jaunas rašytojas naktimis rašikliu medžioja susipainiojusias frazes. Kai susiduria su žmonos nėštumu, pasaulis sugriūva. Jį užvaldo baimė ir skaudūs prisiminimai, jam reikia atsekti trūkstamą dalelę.

  • KALĖ / LA PERRA (The Bitch) (2023 m. 14 min. 5 sek. Rež. Carla Melo Gampert. Prod. Capucine Mahé, Franco Lolli, Julie Billy, Naomi Denamur. Prancūzija, Kolumbija)

Būti dukra, būti motina, tapti moterimi.

Daugiau apie festivalį ir šiemet jame rodomas programas skaitykite „Tindirindžio“ interneto svetainėje tindirindis.lt

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 8 ir 15 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Kino salė, V a.
Trukmė
1 val. 10 min.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“, UAB „Vilanimos“ filmų studija
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kino centras, asociacija AVAKA
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook