Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“. Programa „Skraidantis jūreivis“

2023 m. gruodžio 14 d. 18.00 val. – 19.10 val.

Kaip ir kasmet, pirmomis gruodžio savaitėmis kviečiame jaunuosius ir vyresnius animacijos mėgėjus į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje vyks tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2023“.

Gruodžio 14 d. 18 val. kviečiame žiūrėti programą „Skraidantis jūreivis“, joje – puikūs meninės animacijos filmai jaunimui ir suaugusiesiems.

  • SKRAIDANTIS JŪREIVIS / THE FLYING SAILOR (2022 m. 7 min. 45 sek. Rež. Wendy Tilby ir Amanda Forbis. Kanada)

Uostamiestyje susiduria du laivai, sprogimas sugriauna miestą, o jūreivis pakyla į dangų. Ausyse spengia, kraujas pulsuoja, žarnos sukasi, jis pakyla aukštai virš chaoso į didžiąją nežinią. Drąsus komedijos, įtampos ir filosofijos mišinys. „Skraidantis jūreivis“ – tai jaudinanti egzistencijos stebuklo ir trapumo refleksija.

  • METEORAI / METEORES (2023 m. 5 min. Rež. Agnès Patron, Morgane Le Péchon. Prancūzija)

Vėsią vasaros naktį žvėrys švytinčiomis akimis palieka mišką ir leidžiasi į priemiesčio alėjas. Keturi vaikai išlenda iš lovų, o iš dangaus ima kristi žvaigždės. Iki ryto dar viskas pasikeis, bet kol kas reikia bėgti!

  • JUDĖJIMAS / MOUVEMENT (2022 m. 7 min. 30 sek. Rež. Valentine Moser. Šveicarija)

Jie dirba jiems tinkantį darbą, didžiuojasi kolegomis ir skiria laiko pasimėgauti paprastais dalykais. Kiekvieną rytą jie pabunda šalia mylimo žmogaus. Tačiau jie niekuo nebesidžiaugia, yra nuolat stumdomi visuomenės, kuri iš jų reikalauja vis daugiau ir daugiau, ir juos slegia problemos, kurios yra ne jų jėgoms.

  • SAULĖS PASVEIKINIMAS / SALUTE TO THE SUN (2022 m. 8 min. 50 sek. Rež. Darko Masnec. Prod. Stjepan Milas. Kroatija)

Įsimylėjęs astronautas skrieja aplink saulę ir sugeria jos energiją. Tačiau saulė yra per didelė, todėl jų ryšys nutrūksta ir astronautas turi tęsti kelionę vienas. Bandydamas grįžti prie savo energijos šaltinio, jis supranta, kad esama ir kitų, į jį panašių. Tai, kas prasidėjo kaip žaidimas, pamažu virsta meilės trikampiu. Veidai keičiasi, bet visi nori to paties.

  • ŠVILPIA VĖJAS / THE WIND WHISTLES (2021 m. 15 min. 15 sek. Rež. Alessandro Dordoni. Prod. Mimi Thomas. Bonobostudio. JK, Airija, Lietuva, Italija)

1945 m. balandžio 16 d. Antrojo pasaulinio karo pabaiga artėja, tačiau nedideliam 25 partizanų būriui, įsitvirtinusiam netoli priešo linijos, tenka įveikti paskutinę didelę kliūtį – atlaikyti netikėtą 450 SS karių puolimą. Filmas sukurtas remiantis 20-mečio italų partizano Lino Dordoni prisiminimais.

  • PRISIMENI, KAIP JODAVAU BALTU ŽIRGU / REMEMBER HOW I USED TO RIDE A WHITE HORSE (2022 m. 9 min. 57 sek. Rež. Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda. Prod. Igor Grubić. Kroatija)

Padavėja užsiima savo kasdiene rutina, dalydama kavą ir galvodama apie pabėgimą nuo savo realybės. Kostiumininkė nuolat įrašinėja ir klausosi aplinkinių kavinės garsų ir yra visiškai įsitraukusi į šią užduotį. Apatija – tai būsena, kuri veda sąmonę į sąstingį, bet ar kuris nors iš jų tai supranta?

  • PLAUSTAS / THE RAFT (2021 m. 13 min. 46 sek. Rež. Marko Meštrović. Prod. Igor Grubić. Kroatija)

Vanduo siekė iki kaklo ir netrukus mus apsėmė. Kalnai virto salomis, o salos – kalvomis tamsiose gelmėse. Palmės virto jūrų anemonais, o jūrų anemonai liko tokie, kokie buvo. Volstrytas tebebuvo pilnas ryklių. Venecija dar kurį laiką plūduriavo, o paskui... Jei pasaulinė katastrofa yra dvasios būsena, tuomet muzika yra plaustas.

Peržiūros vyks Nacionalinės bibliotekos Kino salėje (V a.).

Daugiau apie festivalį ir šiemet jame rodomas programas skaitykite „Tindirindžio“ interneto svetainėje tindirindis.lt

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 14 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Kino salė, V a.
Trukmė
1 val. 10 min.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“, UAB „Vilanimos“ filmų studija
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kino centras, asociacija AVAKA
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook