Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Diskusija „Lituanistinis paveldas: kas (ne)sugrąžinta?“

2024 m. kovo 28 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Kovo 28 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje vyks Lietuvių kalbos dienų renginys – diskusija „Lituanistinis paveldas: kas (ne)sugrąžinta?“, skirta „Lietuvių kalbos žodyno“ šimtosioms metinėms.

Ar visą savo lituanistinį paveldą esame aktualizavę? Kaip tai padaryti šiuolaikinėje visuomenėje, kurioje ne(be)madinga klasikinė humanitarika? Ar mums lituanistinio paveldo reikia, kai pasaulyje vyksta civilizaciniai lūžiai? Kaip mokslinio šaltinio? Kaip įkvėpimo versmės? Kaip tapatybės riboženklių?

Kokius šaltinius esame šiuolaikiškai perleidę? Kokių trūksta?

Ar šiandien suvokiame Kazimiero Būgos ambicijas? Kaip vertiname jo darbus iš dabarties perspektyvos?

Apie tai diskutuos poetė Jurgita Jasponytė, kultūros istorikas Darius Kuolys, visuomenininkas Mindaugas Sėjūnas. Pokalbį moderuos lingvistė Jolanta Zabarskaitė.

Renginyje bus parodyta ciklo „Didžioji Lietuva. Lietuvių kalbos istorija“ (2014 m.) laida, skirta „Lietuvių kalbos žodynui“. Projekto autorius Mindaugas Sėjūnas, vedėjas Rimantas Bagdzevičius, prodiuserė Teresa Rožanovska, laidos scenarijaus autorė Jolanta Zabarskaitė. Atvaizdo šaltinis: ekalba.lt

Trumpai apie renginį

Data
kovo 28 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook