Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Konferencija „Karas po karo. Kovoti. Išlikti. Nugalėti. 1944–2024“

2024 m. gegužės 29 d. 9.00 val. – 16.00 val.

Gegužės 29 d. 9 val. maloniai kviečiame stebėti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančios mokslinės konferencijos „Karas po karo. Kovoti. Išlikti. Nugalėti. 1944–2024“ tiesioginę transliaciją. Konferenciją, skirtą Pilietinio pasipriešinimo mėnesiui paminėti, organizuoja Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos.

Konferencijos „Karas po karo. Kovoti. Išlikti. Nugalėti. 1944–2024“ tikslas yra apžvelgti plačią bei įvairialypę pasipriešinimo tematiką, apimant tiek ginkluotos, tiek neginkluotos rezistencijos aspektus, gilinantis ir į partizaninių kovų specifiką, ir į pilietinio pasipriešinimo įvairovę. Bus skaitomi ne vien pranešimai sovietinės okupacijos bei kovų už laisvę istorijos klausimais, bet ir analizuojama mūsų dienų patirtis Rytų kaimynystėje tebesitęsiančios Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą kontekste.

Šio renginio tikslinė auditorija – akademinė bendruomenė (dėstytojai, studentai), mokytojai, vyresniųjų klasių moksleiviai, įvairių visuomeninių organizacijų atstovai, valstybės tarnautojai, statutiniai pareigūnai, kariai savanoriai, šauliai, taip pat visi, neabejingi pilietinio pasipriešinimo tematikai.

Renginys bus transliuojamas LRT portale www.lrt.lt.

Konferencijos programa

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 29 d.
Laikas
9 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
7 val.
Dalyvavimas
tiesioginė transliacija www.lrt.lt
Organizatoriai
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame