Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

„Dramblys ir Pelytė“ – lėlių spektaklis vaikams pagal Mariaus Marcinkevičiaus kūrinius / „Kultūros naktis 2024“

2024 m. birželio 7 d. 18.00 val. – 19.00 val.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas maloniai kviečia šeimas su 5–8 metų vaikučiais prisijungti prie Kultūros nakties renginių maratono. Birželio 7 d. 18 val. bus vaidinamas lėlių spektaklis vaikams „Dramblys ir Pelytė“.

Vaikų laukia teatralizuotas renginys, sukurtas pagal Mariaus Marcinkevičiaus kūrybą – knygą vaikams „Draugystė ant straublio galo“ ir eilėraščius iš kitų autoriaus knygų.

Pasakojant apie laaabai didelio Dramblio ir laaabai mažos Pelytės draugystę, bus naudojami lėlių ir objektų teatro elementai, o žavių musių choras atliks daineles pagal šmaikščius autoriaus eilėraščius.

Interpretuojant knygą pasitelkus teatralizavimą kartu su vaikais, praplečiami ne tik knygos skaitymo ir suvokimo būdai, bet šeimos paskatinamos kūrybiškumui, ugdoma vaikų vaizduotė, susidomėjimas konkrečia knyga, kuri po renginio tiesiog išnyksta bibliotekos lentynose.

Kviečiamos šeimos su 5–8 metų vaikais. Trukmė iki 30 min.

Reikalinga registracija: el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. +370 5 239 8561 (REGISTRACIJA BAIGTA)

Projekto vykdytojas: Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius

Trumpai apie renginį

Data
birželio 7 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a., 103 kab.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
registracija: el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. +370 5 239 8561
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka; #kulturosnaktis
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“