Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Meno edukacija „Pusiausvyra – netobulumų sintezė“

2021 m. balandžio 12 d. 15.00 val. – 15.00 val.

Nesustokite kurti – nuotolinėse meno edukacijose susipažinsite su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai.

Teorinėje meno edukacijų dalyje bus aptariamos Kinijos ir Japonijos tapybos mokyklos, Europos XIX a. pab.–XX a. pr. tapybos srovių kaita. Būtent jų meninės idėjos leidžia suvokti, kaip reikia kurti, komponuoti paveikslą. Tai – tarsi kūrinio nematomas stuburas, pagrindas, padedantis komponuoti vaizdą iš tam tikrų atskirų formų ar spalvų.

Pasiūlysime išmokti analizuoti paveikslą neapsiribojant nuostatomis „patinka–nepatinka“, „gražu–negražu“. Pažvelgti tarsi už formos ribų, į pačią daiktų prigimtį, nebijant atrasti paveikslo struktūros ar esmės, kuri gali būti gaivališka arba suvaldyta, tyki arba chaotiška, racionali arba poetinė.

Tai – tęstinis meno edukacijų ciklas, kuriame pradžioje pristatomi meno teorijos pagrindai, po to vyksta praktinės dailės pamokos. Taip nenutrūksta bendravimas su dalyviais, aptariami jų darbai, dalijamasi pamokos įspūdžiais. Šios edukacijos skirtos pradedantiesiems, bet ir profesionalai gali išplėsti turimas teorines ir praktines žinias.

  • Balandžio 12 d. „Pusiausvyra – netobulumų sintezė“.
  • Balandžio 26 d. „Vieno menininko kūryba“.

Registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Užsiregistravusiems dalyviams bus atsiųsta prisijungimo prie nuotolinio susitikimo „Microsoft Teams“ programoje nuoroda.

Trumpai apie edukacijų ciklą

Data
balandžio 12 d.
Laikas
15 val.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
„Microsoft Teams“ programa, registracija Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame