Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Ketvirtas festivalio „Muzika Jašiūnų dvare“ renginys

2021 m. liepos 25 d. 13.30 val. – 18.00 val.

 Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras, Lietuvos nacionalinė filharmonija ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į festivalį „Muzika Jašiūnų dvare 2021“. Šeštą sezoną organizuojamas festivalis nuo liepos 4 d. iki rugpjūčio 15 d. sekmadieniais nemokamai kvies žiūrovus į Jašiūnų dvaro sodybos rūmų parką. Šios vasaros renginio akcentas – Nacionalinės bibliotekos paskaitų ciklas, skiriamas Abiejų Tautų Respublikos Konstitucijos ir Tarpusavio įžado 230 metų sukakčiai. Iš viso įvyks septyni renginiai.

Liepos 25 d. 13.30 val. vyks dr. Tomaszo Blaszczako (Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) paskaita „Gegužės 3-ioji kaip valstybinė šventė Lenkijoje: tradicijos ir ritualai“. XX a. Lenkijoje Gegužės 3-ioji įgavo pagrindinės valstybinės šventės statusą, buvo įtraukta į šventinių dienų kalendorių jau 1919 metais ir yra švenčiama iki šiol. 1946 m. socialistinėje Lenkijoje valdžia šventę uždraudė, bet Gegužės 3-ioji tapo viena iš svarbiausių opoziciją telkiančių atmintinų dienų, o 1990 m. grįžo į švenčių kalendorių. Kaip buvo ir kaip yra švenčiama Gegužės 3-ioji, kokios su ja susijusios tradicijos?

15 val. žiūrovų laukia ansamblio „Musica humana“ koncertas „Muzikiniai šachmatai“. Meno vadovas Robertas Beinaris, solistai Dovilė Kazonaitė (sopranas), Robertas Beinaris (obojus).

Išsami festivalio „Muzika Jašiūnų dvare 2021“ programa.

Trumpai apie festivalį

Liepos 4 d. – rugpjūčio 15 d. (sekmadieniais).

Paskaitų pradžia 13.30 val. Paskaitos filmuojamos, jų vaizdo įrašus galima peržiūrėti Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ paskyroje.

Koncertų pradžia 15 val.

Įėjimas nemokamas, laisvas.

Jašiūnų dvaro sodybos rūmai, J. Sniadeckio g. 2, Jašiūnai, Šalčininkų r.

Daugiau informacijos „Facebook“.

Rekomenduojame