Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Knygos „Didysis Pranašas Muhammadas. Amžinoji šviesa“ pristatymas

2021 m. spalio 21 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Knyga „Didysis Pranašas Muhammadas. Amžinoji šviesa“ – trečioji lietuvių kalba pasirodžiusi M. Fethullaho Güleno, islamo mokslininko, filosofo, rašytojo ir švietėjo, knyga. Joje chronologiškai ir išsamiai aprašomas pranašo Muhammado gyvenimas su daugybe svarbių jo asmeninio patyrimo ir anuometinės visuomenės gyvenimo sanklodos detalių. Pranašo Muhammado gyvenimo faktų pavyzdžiais atskleidžiama religijos esmė ir įtaka žmogaus sąmonei bei savimonei. Ši knyga – tai raktas geriau suprasti islamo tikėjimą, arabų musulmonų civilizacijos savitumą.

Šis M. F. Güleno veikalas atskleidžia sudėtingą istorinį laikotarpį ir realybę, kurioje gyveno, veikė, kovojo, mylėjo, liūdėjo ir džiūgavo kilniadvasė asmenybė – pranašas Muhammadas, Alacho pasiuntinys, nutiesęs kelią daugelio tautų dvasios brandai ir iškilimui.

Ypač svarbūs pastebėjimai apie dabartinėse toros, evangelijos ir Dovydo psalmių knygose esamas pagarbias eilutes apie pranašą Muhammadą, kaip gerų žinių skelbėją ir perspėtoją, kaip skirti tiesą nuo melo, rasti prieglobstį visiems geros valios žmonėms, taip atskleidžiant pranašo taikingą gailestingumą.

„Didysis Pranašas Muhammadas. Amžinoji šviesa“ trykšta tikėjimu Visagaliu Dievu, visa ko Kūrėju. Ji tarsi išausta iš begalinės meilės žmonijai, kartu su begaliniu tikėjimu, kad gėris ir tikėjimas triumfuos.

Knygos pristatyme dalyvaus akademikas, prof. Algirdas Gaižutis, prof. Egdūnas Račius, prof. Juozas Uzdila.

Būtina registruotis.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Renginio afiša.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 21 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Dalyvavimas
būtina registracija
Trukmė
1,5 val.
Organizatorės
VšĮ „Association Balturka Culture Academy“, leidykla „Homo Liber“, Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“