Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Poezijos rytmetis: susitikimas su Indre Zalieckiene

2022 m. gegužės 24 d. 10.00 val. – 11.00 val.

Gegužės 24 d. 10 val. kviečiame 1–3 klasių mokinius pasimėgauti smagiais eilėraščiais, pažaisti ritmu ir rimu su vaikų rašytoja Indre Zalieckiene.

Su pavasariniu džiugesiu šiemet atėjo ir kita puiki žinia – vaikų Metų knygos rinkimuose nugalėjo eilėraščių knyga „Kaip sutramdyti žvėryną“! Garsiai ir linksmai tuo pasidžiaugsime, pasikvietę knygos autorę I. Zalieckienę, paklausime, kokio pavidalo jos mūza – ar ji įskrenda nakčia pro langą ir atrodo kaip žydroji paukštė, o gal ji atrodo kaip oranžinis bebras su įrankių dėžute letenoje ir kasryt skambina į duris. Kurie poetai ir kodėl buvo mylimiausi vaikystėje, kada parašė pirmąjį savo eilėraštį, ar jį atsimena, ar ką nors jame keistų. Dar daug ko paklausime, klausysime linksmų, lengvų, juokingų ir žavių eilėraščių.

I. Zalieckienė yra nugalėjusi Pirmosios knygos konkursą, jos kartoninė knygelė „Kapt kapt kapt“ patiems mažiausiems nuo šiol skiriama kiekvienam Lietuvos naujagimiui. Autorė taip pat apdovanota Aldonos Liobytės premija už reikšmingiausią metų debiutą. „Kapt kapt kapt“ tęsiniu galima vadinti kitą knygutę mažiesiems – „Kapt kapt kapt mieste“.

Eilėraščių knyga „Kaip sutramdyti žvėryną“ („Alma littera“, 2021) ką tik išrinkta Metų knyga vaikų literatūros kategorijoje. O žvėrynas atkeliavo iš kiekvieno mažo ir jau suaugusio vaiko namų – iš kambarių, virtuvės, vonios, kur, puikiai žinom, eibes krečia ne vaikai, o padykę žvėreliai.

Autorė pati iliustruoja savo knygas.

Susitikimas vyks Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje. Būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 24 d.  
Laikas
10 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“