Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Ekskursija „Vilniaus žydiška, ukrainietiška ir lenkiška istorinė dimensija“

2022 m. gegužės 19 d. 16.00 val. – 17.00 val.

Vilnius – daugiakultūris, daugelio istorinių dimensijų miestas. Vos ne kiekviename senamiesčio pastate saugomos istorijos apie juose gyvenusius, kūrusius, mylėjusius žmones.

Vilniaus žydų viešoji biblioteka kartu su gidu Vytautu Toleikiu kviečia pasinerti į Vilniaus istoriją, kurioje susipynė ukrainiečių, žydų ir lenkų likimai.

Ekskursijoje pamatysite pagrindines Vilniaus vietas, susijusias su žydų istorija ir kultūra. Išgirsite įdomių ir netikėtų pasakojimų apie vietas, pro kurias dažnai einate, apie jų išskirtinumą, sužinosite ten gyvenusių ir dirbusių žymių žydų, ukrainiečių ir lenkų istorijas (tarp jų poetų Adomo Mickevičiaus, Taraso Ševčenkos ir kt.).

Ekskursijos pabaigoje apsilankysime žydiškų šviežių kepinių „Beigelių krautuvėlėje“.

Susitikime gegužės 19 d. 16 val. prie Adomo Mickevičiaus paminklo, šalia Šv. Onos bažnyčios (Maironio g.).

Ekskursija vyks rusų kalba, vietų skaičius ribotas. Prašome registruotis iš anksto: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu +370 604 15765.

Vytautas Toleikis – mokytojas, eseistas, kultūrininkas, gidas. Pats save vadina žemaičiu-sionistu, tai atspindi jo kilmę, interesus, pažiūras.

Ekskursija nemokama, bet aplankysime „Beigelių krautuvėlę“, kur galėsite įsygyti kavos ir bandelę (reikėtų turėti su savim 3 eurus).

Vilniaus žydų viešoji biblioteka yra Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos padalinys.

Trumpai apie ekskursiją

Data
gegužės 19 d.
Laikas
16 val.
Vieta
prie Adomo Mickevičiaus paminklo, šalia Šv. Onos bažnyčios (Maironio g.)
Dalyvavimas
registracija; Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu +370 604 15765
Organizatorė
Vilniaus žydų viešoji biblioteka
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“