Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Kultūrinis ralis „Mototourism Sprint 2022“

2022 m. birželio 4 d. 10.00 val. – 13.00 val.

Birželio 4 d. prie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos startuoja intelektualams ir besidomintiesiems istorija skirtas renginys „Mototourism Sprint 2022“. Tai tradicinis ralis po Vilniaus ir Kauno apylinkes. Aplankę įdomias istorines, kultūros ir paveldo vietoves, renginio dalyviai finišuoja Kaune. Čia apdovanojama komanda, surinkusi daugiausiai taškų.

Šiųmečio renginio maršrutas sudarytas atsižvelgiant į tai, kad minime Romo Kalantos, Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos, Lietuvos valstybės Konstitucijos, Lietuvos karaimų ir Gyvūnų gerovės metus.

Objektai, kuriuos aplankys ralio dalyviai, parinkti ar sukurti tik šiam renginiui ir veiks tik vieną dieną, prie atrankos ir rekomendacijų prisidėjo ilgamečiai renginio partneriai Kultūros paveldo departamentas, Nacionalinė biblioteka, Krašto apsaugos ministerija. Organizatoriai konsultavosi ir su Lietuvos karaimų bendruomene, istorikais ir kitais partneriais.

Būtina išankstinė registracija ›

Trumpai apie renginį

Data
birželio 4 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Dalyvavimas
registracija
Trukmė
3 val.
Organizatorius
VšĮ „Motobaltija“
Partneriai
Kultūros paveldo departamentas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos totorių bendruomenių sąjunga, Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomenė, Lietuvos policija, Lietuvos motociklų sporto federacija, valstybės įmonė „Regitra“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“