Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Knygos „Geografija transe“ pristatymas Nacionalinėje bibliotekoje

2022 m. birželio 8 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Maloniai kviečiame į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiantį Raimondo Dikčiaus ir Godos Juocevičiūtės knygos „Geografija transe“ pristatymą. Ši knyga – tai magiška kelionė iš Rytų į Vakarus per Azijos miestus, šventyklas, pas keistus žmones, į archajinių kultūrų gilumą, net anapusinį pasaulį. Hipnotinių, vaizdingų, vietomis aštrių kaip rytietiški prieskoniai pasakojimų geografija ypač plati: Kinija, Tibetas, Mongolija, Indija, Pažadėtoji žemė…

Autoriai aprašo tų kraštų istoriją, papročius, daug dėmesio skiria tradicinei kinų medicinai, budizmui, gilinasi į šamanizmą, ekstremalias ar net šokiruojančias dvasines praktikas. Knygoje pateikiamos ir nestandartinės istorinių įvykių ir reiškinių interpretacijos, kurios gali paskatinti iš naujo apie juos pasvarstyti, pavyzdžiui, apie vienatinio Dievo kilmę. Organizatoriai viliasi, kad būsimas susitikimas taps puikia proga tuos klausimus pagvildenti kartu, iš arčiau pažinti šios daugiasluoksnės knygos gimimo užkulisius ir turtingas autorių kelionių patirtis.

Renginys skirtas suaugusiems skaitytojams, kurie mėgsta kelionių bei orientalistinę publicistiką, ir tiems, kurie mėgsta (ar mėgdavo) keliauti, domisi tolimomis kultūromis, budizmu, kitomis archajinėmis Azijos religijomis, Kinijos istorija ir situacija šiandien, Tibetu.

Įėjimas laisvas.

Daugiau apie renginį

Data
birželio 8 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Rėmėja
verslo advokatų kontora „Glimstedt“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“