Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Susitikime vasarą bibliotekoje: kūrybingi ketvirtadieniai!

2022 m. birželio 30 d. 10.00 val. – 17.00 val.

Vasara – laikas, kai laisvalaikio lieka daugiau ir praleisti norisi jį turiningai. Galbūt gerinti įgūdžius, plėsti žinias, o gal tik susirasti naujų draugų ir pomėgių. Nors dažniausiai vasarą leidžiame aktyviai ir vykstame į gamtą, likusieji mieste neturėtų nusiminti – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia jaunuosius skaitytojus susitikti, siūlydama turiningų vasaros veiklų. Šiemet susitikti kviečiame vieną įspūdžių kupiną dieną per savaitę – birželio ir liepos ketvirtadieniais! 

Keturis ketvirtadienius (birželio 30 ir liepos 14, 21 ir 28 d.) Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento ir dirbtuvių PATS SAU edukatoriai lauks jaunųjų lankytojų. Per dieną vaikai galės dalyvauti net 5 kūrybingumą lavinančiuose užsiėmimuose. Veiklos vyks nuo 10 iki 17 val. (12–13 val. – savarankiška pietų pertrauka).  

Per skaitymus kviesime patirti knygų ir istorijų džiaugsmą, žaviai praleisti laiką kuriant žaismingus knygų monstriukus, piešiant fraktalus, gaminant lėles ar transformacijų knygeles. Vaikai galės draugiškai pasivaržyti žaisdami stalo žaidimus ar dalyvaudami vasariškame protų mūšyje. Kūrybinių dirbtuvių komanda PATS SAU rengs poros valandų susitikimus, kuriuose dalyviai patys išbandys įvairias medžiagas ir įrenginius, dalyvaus popieriaus ar pasakų gamybos dirbtuvėse, susikurs ženklelį, o pasigamintus rankdarbius galės parsinešti namo.   

Susitikime kūrybiškose vasaros veiklose! Išsami renginių programa vienoje vietoje čia.

Birželio 30 d. programa:
10–11 val. rytmečio skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės
11–12 val. atvirlaiškių dirbtuvės su Gaja Guna Ekle
13–14 val. protų mūšis „Vasara, jūra ir literatūra“
14–16 val. ženkliukų gamybos dirbtuvės
16–17 val. stalo žaidimų valanda

Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561. Visi renginiai yra nemokami. Veiklose kviečiame dalyvauti pradinių ir vyresnių klasių moksleivius.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 30 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvės, I a.
Trukmė
7 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas, grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“