Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Pasitinkant monografiją „Lietuvių literatūros kanono dirbtuvės“ – diskusija apie literatūros kanono tyrimus

2022 m. gruodžio 6 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Ką tik pasirodžiusi Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto tyrėjų kolektyvinė monografija „Lietuvių literatūros kanono dirbtuvės“ praskleidžia įvairialypį XIX a. pabaigos ir XX a. pirmosios pusės lietuvių literatūros kanono formavimo(si) procesą. Kaip ir kultūros dirbtuvės metaforą savo studijai pasirinkęs kultūros sociologas Vytautas Kavolis, naujosios knygos autoriai (Ramunė Bleizgienė, Nida Gaidauskienė, Aistė Kučinskienė, Dalia Pauliukevičiūtė, Viktorija Šeina, Manfredas Žvirgždas) siekė likti kuo arčiau empirinių duomenų. Jie įdėmiai įsižiūri į konkrečių lietuvių literatūros lauko institucijų (kaip antai kritika, leidyba ar mokyklinės programos) poveikį šio lauko hierarchinei struktūrai.

Per pastaruosius keletą metų pastebimai suintensyvėjo lietuvių literatūros kanono tyrimai. Apie jų būklę ir potencialą kviečiami diskutuoti visi, kam įdomi ši tyrimų sritis ir jos plėtotė. Diskusiją moderuos doc. dr. Aistė Kučinskienė, diskutuos prof. dr. Reda Pabarčienė, doc. dr. Rita Tūtlytė ir pristatomos knygos sudarytoja dr. Viktorija Šeina.

Diskusija vyks gruodžio 6 d. 17 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Valstybingumo erdvėje II aukšte.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 6 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatorius
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneris
Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas

Rekomenduojame