Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Kraujo donorystės akcija, skirta Laisvės gynėjams atminti

2023 m. sausio 12 d. 14.00 val. – 19.00 val.

Sausio 12 d. (ketvirtadienį) nuo 14 iki 19 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks kasmetė kraujo donorystės akcija, skirta Laisvės gynėjams atminti.

Kviečiame nelikti abejingais ir prisijungti prie šios gražios ir viltį puoselėjančios iniciatyvos. Dovanokite kraują, jo laukia sergantieji.

Kasdien Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikoms reikia mažiausiai 100 kraujo donorų, kad būtų užtikrintas kraujo ir jo komponentų poreikis. Kraujas perpilamas įvairiems pacientams: po nelaimingų atsitikimų, avarijų ir traumų, operacijų metu, gimdyvėms, pacientams po kaulų čiulpų ar organų transplantacijos ir kitose situacijose, kai pacientai labai laukia donorų padovanoto kraujo.

Jūsų padovanotas kraujas kam nors virs galimybe gyventi!

Kraujo donoru gali būti sveikas asmuo nuo 18 iki 65 metų. Rekomenduojamas donoro svoris – ne mažesnis kaip 50 kilogramų. Donorystei būkite pasiruošę: turėkite asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, būkite pavalgę, gerkite daugiau vandens.

Jei turite klausimų, parašykite akcijos organizatoriams: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie akciją

Data
sausio 12 d.
Laikas
14 val.
Vieta
Renginių erdvė, 305 kab., III a.
Dalyvavimas
atviras
Trukmė
5 val.
Organizatorius
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Kraujo centras
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“