Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Psichologijos paskaita „Išplaukti iš tamsiųjų marių: depresijos vaizdiniai sapnuose bei pasakoje „Brolis ir sesuo“

2023 m. vasario 7 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Vasario 7 d. 17 val. kviečiame į psichologės psichoterapeutės Elonos Lovčikienės paskaitą apie depresijos vaizdinius sapnuose ir pasakoje „Brolis ir sesuo“. E. Lovčikienė yra privačiai dirbanti jungiškosios krypties psichoanalitikė, Lietuvos analitinės psichologijos asociacijos narė.

Paskaitoje E. Lovčikienė kalbės apie depresijos atpažinimą pagal svarbiausius klinikinius simptomus ir jos psichodinamiką. Aptars, kokia depresijos reikšmė asmenybės raidai ir konkrečiais gyvenimo etapais, kaip rasti kelią iš šios sunkios būsenos, o paskaitoje remsis pasakos vaizdiniais: nuskendimo, aklumo, klaidžiojimo tamsoje metaforos padės suvokti sunkiausius ir svarbiausius depresijos potyrius. Pasaulio medžio, žvejų, drobės velėjimo, gerojo senelio vaizdiniai padės atrasti ir suprasti, kaip gyjama nuo depresijos ir kas labiausiai padeda išgyti. Virsmo metaforos padės išryškinti vidinės transformacijos būtinybę. Paskaitoje bus pateikiama nemažai medžiagos iš praktinės jungiškosios psichoterapijos patirties, gydant kenčiančius nuo depresijos.

Paskaitos vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje, V a.

Norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie renginį

Data
vasario 7 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›