Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Diskusija „Kodėl tėvų įgalinimas svarbus?“ ir leidinio pristatymas

2023 m. balandžio 26 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Balandžio 26 d. 17.30 val. kviečiame į diskusiją „Kodėl tėvų įgalinimas svarbus?“ Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Renginyje bus pristatytas Tarptautinio į tėvus orientuotų studijų ir tyrimų tinklo (angl. International Parent Centered Network, IPCN) parengtas ir išleistas straipsnių rinkinys „Reimagining Parenthood in Diverse Contexts: A handbook of parent-centred approaches“ („Svarstymai apie tėvystę įvairiuose kontekstuose: į tėvus orientuotų požiūrių vadovas“) ir tinklo internetinė svetainė.

Straipsnių rinkinys skirtas visiems, kam rūpi tėvų įgalinimas. Politikams knyga suteiks galimybę pažvelgti į su tėvystę susijusią politiką ir teisės aktus iš tėvų perspektyvos. Studentams ši knyga padės stiprinti kompetencijas, būtinas dirbant su tėvais. Mokytojams knyga suteiks galimybę reflektuoti profesinį tobulėjimą.

Leidinys socialinėje srityje dirbančius specialistus paskatins apmąstyti patiriamus profesinius susidūrimus su tėvais ir suteiks galimybę atidžiau pažvelgti į tokius susidūrimus iš tėvų perspektyvos. Diskusijos organizatoriai tikisi, kad knygoje publikuojami straipsniai paskatins visuomenę permąstyti tėvų įgalinimo svarbą.

Taip pat bus diskutuojama, kaip svarbu visavertiškai ir visateisiškai įgalinti tėvus dalyvauti visų su tėvyste ir motinyste susijusių institucijų bei organizacijų veikloje.

Diskusiją moderuos švietimo procesų tyrinėtojas Arūnas Šileris. Bus vertimas į lietuvių kalbą.

Diskusijos dalyviai: leidinio sudarytojas prof. Carmelas Borgas (Maltos universitetas); doc. dr. Antoonas Coxas (Utrechto universitetas, Nyderlandai); Aušra Simoniukštytė (Vilniaus kolegija); Wimas Goossensas (Pietų taikomųjų mokslų universitetas); Zuyd Hoheschool (Nyderlandai); Rasa Žemaitė (Nacionalinis aktyvių mamų sambūris).

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 26 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorė
Vilniaus kolegija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“