Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Dr. Zigmo Vitkaus knygos „Akimirka apsispręsti“ sutiktuvės Nacionalinėje bibliotekoje

2023 m. balandžio 26 d. 13.00 val. – 14.30 val.

Balandžio 26 d. 13 val. kviečiame į istoriko Zigmo Vitkaus knygos „Akimirka apsispręsti“ pristatymą, vyksiantį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (III a.).

Istorikės Lukos Lesauskaitės moderuojamame pristatyme-diskusijoje persikelsime į laikotarpį, kai buvo atverstas bene tamsiausias Europos istorijos puslapis, ir tarsi pro rakto skylutę pamatysime ir išgirsime apie Holokaustą. Pokalbyje dalyvaus knygos autorius dr. Zigmas Vitkus, Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempert bei istorijos mokytojas dr. Algis Bitautas. Renginyje vyks viktorina, kurioje galėsite laimėti pristatomą knygą.

Pagalvojus apie herojus, mintyse kyla įvairios vizijos, kaip jie turėtų atrodyti, tačiau sutikę gatvėje tikrųjų herojų nė nepažintume. Jie nevilki apsiaustų, nedėvi veidą slepiančių kaukių ir neturi antgamtiškų galių. Žmonės kaip žmonės, kurie lemiamą akimirką, kai reikia apsispręsti, į kurią pusę – gėrio ar blogio – stoti, nepaisydami mirtino pavojaus, daro tai, kas teisinga.

„Ši knyga yra apie tuos, kurie tikėjo žmogumi ir nesavanaudišku gerumu, jų vardus turime žinoti“, – sako istorikas, knygos autorius Z. Vitkus.

Knyga, į kurią sudėtos 24 žydų gelbėtojų istorijos, skirta paaugliams nuo 13 metų ir visiems besidomintiems istorija. Susitikime itin laukiame moksleivių, kurie trokšta sužinoti daugiau apie laikotarpį, reikšmingą visai žmonijai. Z. Vitkaus parašytą ir dailininko Mindaugo Lukošaičio iliustruotą kūrinį po pristatymo galėsite įsigyti su autoriaus autografu.

Grupėms reikalinga registracija tel. (8 5) 239 8561 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 26 d.
Laikas
13 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
grupėms reikalinga registracija tel. (8 5) 239 8561 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, leidykla „Alma littera“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook
Svarbu
po renginio bus galimybė įsigyti knygą