Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

„Aš skaiTAU“: M. Linkytės skaitinių natos

Ne visi galime pasigirti dausų choro balsais, tačiau kiekvieno iš mūsų mintys, sprendimai, žvilgsnis į esančius aplink ar į rankas įkritusias progas gali skambėti.

Kol vieni treniruojasi pas vokalo specialistus, kitiems, ieškantiems gyvenimo skambesio, geriausia mokytoja tampa literatūra. Apie tai kalba dainininkė Monika Linkytė: „Knygose atrandu pamokas, kurios plečia mano pasaulėžiūrą, dalijasi savo puslapiuose paslėpta išmintimi ir suteikia peno mano kūrybai.

monika linkyte 73502634skaiTAU© N. Bieranco nuotr.

20170123 Ajahn Brahm Atverk savo širdies durisAjahn Brahm, Atverk savo širdies duris
Šioje knygoje yra daug trumpų Tibeto vienuolio pasakojimų, mokančių suprasti gyvenimo grožį, gyventi šia akimirka, suvokti tikruosius tikslus, siekius, padedančių pamažu skirti tai, kas tikra, nuo iliuzijos. Jei sugebi iš tiesų atverti savo širdies duris, visos šios istorijos kiekviename gyvenimo žingsnyje gali priminti tikrąją būties prasmę, išmokyti neapsiriboti vien tik materialiu pasauliu ir žvelgti į viską kur kas giliau.

 

20170123 Trobelė Wm. Paul YoungWm. Paul Young, Trobelė
Kai imi gyventi ne vien paviršiumi, rodos, kad širdy atsiveria skylė, pilna klausimų, į kuriuos atsakyti labai keblu. Kodėl žmonės serga mirtinomis ligomis, kodėl jie kenčia? Jei Dievas yra, kodėl leidžia blogiui karaliauti? „Trobelėje“ radau atsakymus į šiuos klausimus. Norint pažinti Dievą, reikia pažinti save. Mes visi esame susiję, kiekviena mūsų mintis yra svarbi. Kiek tavyje liks žmogaus, jei atsisakysi negatyvumo ir savo paties ego? Skaitydama šią knygą išsiaiškinau ir tai.

 

20170123 Antuano de Sent Egziuperi Mažasis princasAntoine de Saint-Exupéry, Mažasis princas
Šią knygą skaitau nuo dešimties metų. Sunku pasakyti, kiek kartų jau esu ją pervertusi – tam tikras vietas galiu cituoti mintinai. Bet kaskart, paėmusi ją į rankas, atrandu kai ką naujo. Kai pasaulis ima rodytis per painus, „Mažasis princas“ padeda suprasti, kad viskas iš tiesų yra labai paprasta. Gyvenime vis atpažįstu tuos veikėjus iš skirtingų planetų... Kad rebusai išsispręstų, reikia tiek nedaug – kiekvienam iš mūsų pažinti savo ydas. Bet tai, matyt, ir yra sudėtingiausia.

 

20170123 Ortega y Gasset Masių sukilimasJosé Ortega y Gasset, Masių sukilimas
Man kartais pasidaro baisu, kai pradedu galvoti apie šiandienio pasaulio banalybės ir beprasmybės krizę. Apie tai, kad vyksta masinis vartojimas, vyrauja siekis materialią gerovę gauti čia ir dabar, o apie pastangas ir žingsnius gėrio link pamirštama. Visuomenė šaukiasi laisvės visais gyvenimo aspektais, nesuvokdama, kad visų pirma laisvė prasideda tavyje pačiame. Ši knyga man padėjo plačiau ir giliau pažvelgti į šias problemas. Masės užima vietas, anksčiau priklausiusias mažumoms.“

 

Visas knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Rubrika „Aš skaiTAU“ – bendras Nacionalinės bibliotekos ir portalo DELFI projektas. Kviečiame grįžti prie knygos ir dalytis literatūros atradimais.