Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Laimę begaudant

Norite išmokti laimės? Tokį gebėjimą ugdanti išmintis slypi daugelyje įvairios kilmės šaltinių, nesuskaičiuojamose asmenybių istorijose. Šiandieną pateiksime kelis iš galimų būdų jos pasisemti.

Rubrikoje „Bibliotekininkas renkasi“ svečiuojasi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos mokslų departamento Leidybos produkcijos identifikavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Laura Lazurina: „Labai malonu, kad pakvietėte paviešėti šioje rubrikoje. Užduotis nebuvo iš lengvųjų, nors taip ir pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Išrinkti tik penkias mėgstamas knygas – vis dėlto iššūkis. Bet man pavyko!

Laura Lazurina

Knygos viršelisSvamis Radhanath, Kelionė namo: amerikiečio jogo autobiografija
Tai – autobiografinis pasakojimas, kurį skaitydami nukeliausite nuo Čikagos priemiesčių iki Himalajų olų. Tapsite liudininkais to, kaip knygos herojui pavyksta prasiskverbti iki mistinės Indijos kultūros aukuro ir rasti ten taip ilgai ieškotą meilę.

Knygos viršelisOleg Gadeckij, Likimo dėsniai, arba Trys žingsniai į laimę ir sėkmę
Psichologijoje taikoma daugybė metodų, suteikiančių pagalbą žmogui, bet neišsprendžiančių jam kylančių problemų. Kartais, deja, tie metodai tik dar labiau suklaidina. Ši knyga atstovauja vadinamosios trečiojo tūkstantmečio psichologijos pažiūroms, siekiančioms suteikti realią pagalbą asmeniui, sprendžiant jam gyvybiškai svarbius klausimus.

Knygos viršelisSatsvarūpa Dāsa Gosvāmī, Prabhupada: Jis pastatė namus, kuriuose gali gyventi visas pasaulis
Knygoje pasakojama nepaprastos asmenybės ir dar nepaprastesnių jos darbų istorija. Prabhupada – šventasis, kuris ne tik įveikė kelionę iš Indijos į Ameriką, būdamas 69 metų, bet ir kišenėje turėdamas vos kelis dolerius pastatė šimtus šventyklų visame pasaulyje, įkūrė pasaulinį judėjimą ir nuolat keliavo...

Knygos viršelisOleg Torsunov, Laimingo gyvenimo dėsniai
Jau pats knygos pavadinimas labai iškalbingas. Visi norime būti laimingi, o šią būseną ir jos priežastis kiekvienas suvokiame skirtingai. Norint tokiam tapti, reikia studijuoti savo gyvenime pastebimus dėsnius. Ši knyga padeda ne tik analizuoti savo gyvenimą ir išvysti tai, ko nematėme anksčiau, bet ir žengti dar vieną žingsnį laimės link – laimės, kurią galime susikurti patys.

Svamis Prabhupāda Savęs pažinimoBhaktivedanta Svamis Prabhupāda, Savęs pažinimo mokslas
Perliukų perliukas. Knyga apie savąjį „aš“. Skaitinys besidomintiems senųjų Indijos vedų raštų išmintimi.“

Šias knygas galite rasti Nacionalinėje bibliotekoje arba bibliotekų virtualių paslaugų portale ibiblioteka.lt.