Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Baranauskaitė-Dangovienė, Goda

Goda Baranauskaitė-Dangovienė
Tel. (8 5) 239 8564, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

2016 m. Vilniaus universitete baigė lietuvių filologijos studijas (apgintas darbas apie distopinę paauglių literatūrą, vadovas doc. dr. K. Urba), 2020 m. gavo Vilniaus universiteto literatūros antropologijos ir kultūros magistro diplomą (apgintas darbas iš miesto paauglių literatūros, vadovė dr. Jurgita Raškevičiūtė-Andriukonienė).

Domisi šiuolaikine užsienio ir lietuvių vaikų bei paauglių literatūra, ypač naujausiais šio literatūros lauko reiškiniais. Taip pat vaikų ir jaunimo skaityba, jos problematika, ypač ankstyvuoju skaitymu.

Šiuo metu inicijuoja Lietuvos bibliotekininkų ir pedagogų poreikių vaikų ir jaunimo literatūros klausimais tyrimą ir metodinės medžiagos rengimą. Juo siekiama išsiaiškinti, kokios informacijos, susijusios su vaikų ir paauglių literatūra, Lietuvos specialistams, dirbantiems su vaikų ir jaunimo skaityba, trūksta, ir pagal poreikį parengti metodinę medžiagą, kuri prisidėtų prie šios problemos mažinimo. Tyrimo poreikis kilo pastebėjus, kad šiuo metu specialistai, ypač ikimokyklinio ugdymo pedagogai, susiduria su nuoseklaus švietimo šiais klausimais trūkumu.

Taip pat prisideda prie bendro tyrimo „Sovietmečio lietuvių vaikų ir jaunimo periodika: tarp ideologijos ir estetikos“, kuriame tyrinėjamas ideologinio ir meninio naratyvų santykis.

  • BARANAUSKAITĖ-DANGOVIENĖ, Goda. Visi mes – drumsti vandenys. Rubinaitis, 2020, Nr. 3, p. 37–39. ISSN 1392-0626.
  • BARANAUSKAITĖ-DANGOVIENĖ, Goda. Braidymas po klampynes ieškant žaltvykslių : (2018 m. lietuvių autorių pasakų ir kitokios išmonės knygų apžvalga). Rubinaitis, 2019, Nr. 1, p. 10–17. ISSN 1392-0626.
  • BARANAUSKAITĖ, Goda. Kas yra distopija?. Rubinaitis, 2017, Nr. 1, p. 2–5. ISSN 1392-0626.