Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 14 d.

Moldovos nacionalinės bibliotekos atstovai sėmėsi patirties Lietuvoje

Rugsėjo 10–14 dienomis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Moldovos Respublikos nacionalinės bibliotekos delegacija, sudaryta iš įvairiausių sričių specialistų. Šis vizitas yra projekto „Institucija: Nacionalinė biblioteka – potencialas ir galimybės“ dalis. Projekto tikslas – stiprinant bendradarbiavimą su Moldovos nacionaline biblioteka, perduoti Lietuvos nacionalinės bibliotekos ekspertų veiklų ir paslaugų kūrimo patirtis stiprinant žinių visuomenę.

Viešnagės metu delegacija susipažino su Nacionaline biblioteka, jos vizija, misija ir  strateginiais tikslais, bibliotekos veiklą reglamentuojančiais teisės aktais. Svečiams buvo sudarytos galimybės iš arti pamatyti Nacionalinės bibliotekos struktūrinių padalinių darbo specifiką, sužinoti apie teikiamas paslaugas, apžiūrėti erdves, išgirsti Nacionalinės bibliotekos specialistų atsakymus į rūpimus klausimus.

Moldovos Respublikos delegacija taip pat apsilankė Vilniaus universiteto bibliotekoje ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, susitiko su Moldovos diasporos atstovais Tautinių bendrijų namuose.

Paskutinę vizito Lietuvoje dieną Moldovos specialistai kartu su Nacionalinės bibliotekos kolegomis apibendrino surinktą informaciją, išsiaiškino poreikius ir galimybes, suformulavo užduotis, kurias kolegos turės atlikti iki Lietuvos ekspertų atvykimo į Moldovą šių metų spalį.

Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko teigimu, šis projektas yra aktualus ir naudingas. „Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, pastaraisiais metais vykdydama struktūrines ir organizacines pertvarkas, tampa integralia valstybės informacijos politikos, kultūros, švietimo, mokslo, ekonomikos pažangos dalimi. Biblioteka įgijo didelę patirtį tapdama žinių erdve, kuriančia vertę visuomenei. Todėl Nacionalinės bibliotekos specialistų ir ekspertų perduota patirtis vadybos, komunikacijos, rinkodaros, fondoieškos, projektų valdymo, edukacinių veiklų organizavimo, skaitmeninimo, užsienyje gyvenančių kraštiečių įtraukimo į informacijos apie nacionalinį paveldą rinkimo ir viešinimo, patrauklių erdvių kūrimo ir jų pritaikymo srityse leis Moldovos nacionalinei bibliotekai plėsti veiklas bei paslaugas ir pagal kompetenciją prisidės prie valstybės informacijos politikos įgyvendinimo, informacinės ir socialinės atskirties mažinimo“, – sakė Nacionalinės bibliotekos vadovas.

Logotipai


Daugiau nuotraukų ›