Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 27 d.

Nauji Pasaulio banko leidiniai

Lietuva yra Pasaulio banko organizacijų narė nuo 1992 metų. Pasaulio banko paskolų lėšomis Lietuvoje buvo finansuojami investiciniai projektai sveikatos apsaugos, švietimo, infrastruktūros plėtojimo ir kitose srityse, buvo remiamos šalyje vykdomos struktūrinės reformos.

Pasaulio banko grupė, derindama veiksmus su partneriais, siekia paspartinti tarptautinį reagavimą ir padėti valdyti šalims koronaviruso pandemiją. Pasaulio banko grupės prezidentas Davidas Malpassas ir Tarptautinio valiutos fondo generalinė direktorė Kristalina Georgieva bendrame pareiškime paskelbė, kad Pasaulio banko grupė ir Tarptautinis valiutos fondas yra pasirengę padėti valstybėms narėms spręsti ekonominius iššūkius, kuriuos sukelia COVID-19 virusas, užtikrinti nepaprastosios padėties finansavimą, politines konsultacijas ir techninę pagalbą. 

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, siekdama skleisti informaciją apie Pasaulio banką ir jo dokumentus, siūlo naudotis bibliotekos nuotolinėmis paslaugomis ir skaityti knygas jums patogiu formatu Pasaulio banko atvirosios prieigos saugykloje The World Bank Open Knowledge Repository (OKR). Čia rasite Pasaulio banko visateksčius leidinius apie ekonominę ir žmonijos raidą, klimato kaitą, gamtos išteklius, žemės ūkį, infrastruktūrą, sveikatą, švietimą, regioninę integraciją, skurdo mažinimą ir kita. Pateikiame rekomenduojamų leidinių sąrašą.

Naujausius ir kitus Pasaulio banko leidinius rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą ATRADIMAI › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų duomenų bazės › The World Bank Open Knowledge Repository (OKR).