Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 27 d.

Nacionalinė biblioteka vėl aptarnauja lankytojus

Nuo balandžio 27 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Vyriausybei sušvelninus karantino reikalavimus, atvėrė duris lankytojams. Kol kas bus teikiama tik dalis paslaugų, tačiau yra ir naujienų. Biblioteka pradeda išduoti į namus knygas iš Bendrųjų fondų. Anksčiau šių fondų leidinius buvo galima skaityti tik vietoje, jų neišsinešant. Dabar norintys pasiimti knygas į namus tai galės padaryti šalia Informacijos posto esančioje patalpoje, antrame bibliotekos aukšte.

„Mes palengva, žinoma, laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, grįžtame prie įprasto darbo ritmo, – sakė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. – Kita vertus, biblioteka buvo uždaryta, tačiau jos veikla tikrai nebuvo sustojusi. Veikėme nuotoliniu būdu, į virtualią erdvę operatyviai perkėlėme nemažai paslaugų ir jos sulaukė itin didelio populiarumo. Per karantiną veikė Nacionalinės bibliotekos TV studija, iš kurios buvo vyko tiesioginės transliacijos, buvo rodomos edukacinės, šviečiamosios ir analitinės laidos. Darniai, su aiškia motyvacija veikiančiai sistemai koronoviruso pandemija yra ne tik grėsmė, bet ir iššūkis, kuris leidžia įžvelgti naujas galimybes ir jomis pasinaudoti.“   

Įeiti į Nacionalinės bibliotekos pastatą galima tik per centrines duris, neįgaliųjų įėjimas – iš Gynėjų g. Lankytojai į vidų gali patekti ir būti viduje tik su veido kaukėmis, papildomai rekomenduojama mūvėti pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama. Bus atvertos bibliotekos bendrosios erdvės (2, 3, 5 aukštuose), lankytojai galės apžiūrėti parengtas parodų ekspozicijas. Rekomenduojama pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos, ir tik tada eiti į biblioteką.

Nacionalinės bibliotekos darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais 10–19 val., šeštadieniais ir sekmadieniais 10–18 val. Taip pat kviečiame naudotis Nacionalinės bibliotekos teikiamomis nuotolinėmis paslaugomis.

Knygas galima užsakyti internetu, telefonais (8 5) 249 7028 ir (8 5) 249 7013 (iš Laisvalaikio ir Bendrųjų fondų), (8 5) 239 8563 (iš Vaikų ir jaunimo literatūros departamento fondo) ir vietoje. 

SVARBU! Kadangi šiuo metu dėl didelio užklausų kiekio nėra galimybės atsiliepti į visus vartotojų skambučius, lankytojai prašomi knygas pagal galimybes užsisakyti internetu, o iškilus kitiems klausimams susisiekti naudojantis bibliotekos svetainėje esančiu pokalbių langeliu arba parašyti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Norime pažymėti, kad delspinigiai nebus skaičiuojami visą karantino laikotarpį ir tris savaites jam pasibaigus.