Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 26 d.

Visos Nacionalinės bibliotekos skaityklos vėl aptarnauja lankytojus

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikia net aštuonios specializuotos skaityklos. Jau visose saugiai aptarnaujami skaitytojai. Grįžę į skaitymo poreikiams pritaikytas erdves galėsite patogiai įsikurti, naudotis bibliotekos ištekliais ir ramiai užsiimti norima veikla.

Vėl galite naudotis įprastomis skaityklų paslaugomis: vartyti periodinius leidinius Žiniasklaidos skaitykloje (236 kab.), skaityklos kompiuteriuose skaityti daugiau kaip 700 naujų regioninių laikraščių numerių, skolintis knygas iš atvirųjų fondų (erdvė priešais kavinę II a. ir III a. atrijus), kur rasite naujausius ir populiariausius leidinius, Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje (508 kab.) naudotis ne tik muzikos ir vizualiųjų menų mokslų informaciniais ištekliais, bet ir technine bei programine įranga. Humanitarinių mokslų skaitykloje (306 kab.) jūsų laukia leidiniai kultūrologijos, filosofijos, religijos, teologijos, kalbotyros, literatūros mokslo ir kritikos, pasaulio istorijos tematika.

Lituanistikos skaityklos (335 kab.) atvirąjį spausdintų dokumentų fondą sudaro per 7 tūkst. leidinių šiomis temomis: lietuvių kalba, lietuvių grožinė literatūra, literatūros mokslas ir kritika, Lietuvos spaudos istorija, Lietuvos nacionalinė bibliografija, Lietuvos kultūrinė antropologija ir kultūrologija, Lietuvos istorija, Lietuvos kraštotyra, Lietuvos žymių žmonių biografijos, Lietuvos politika, Lietuvos švietimas, lietuvių emigracija.

Retų knygų ir rankraščių skaitykloje (533 kab.) galima susipažinti su lietuviškos ir lituanistinės spaudos kolekcija: lietuviškomis knygomis nuo XVI a. iki 1904 m., Lietuvos valstybės teritorijoje išleistomis knygomis kitomis kalbomis ir Vakarų Europoje leistomis knygomis nuo XVI a. iki 1830 m., senąja ir retąja XV–XIX a. pr. Europos spauda – knygomis, periodika, oficialiaisiais raštais, kartografija bei kitais leidiniais, rankraštinių dokumentų kolekcijomis (nuo XIV a. iki šių dienų), susijusiomis su Lietuvos istorija, kultūra, mokslu, visuomeninio gyvenimo įvykiais, nuo 1994 m. Lietuvos mokslo įstaigose apgintomis disertacijomis ir habilitaciniais darbais.

Socialinių mokslų skaitykloje (334 kab.) rasite psichologijos, sociologijos, politikos, ekonomikos, teisės, knygotyros ir kitų socialinių mokslų sričių leidinių. Jos atvirąjį spausdintų dokumentų fondą sudaro per 8 tūkst. leidinių. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla atveria erdves ir atnaujina edukacines veiklas jauniesiems skaitytojams.

Visų skaityklų atvirieji fondai laisvai prieinami vartotojams. Daugiau informacijos apie skaityklas ir jų darbo laikus rasite paspaudę šią nuorodą.

Paslaugas atnaujinusi Nacionalinė biblioteka užtikrina, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų, todėl įprastos fizinės paslaugos kol kas ribojamos. Visą naujausią informaciją rasite čia ›

Dėkojame bibliotekos lankytojams už supratingumą, atsakingumą ir kviečiame grįžti į skaityklas.