Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 27 d.

Tėvelių dėmesiui: „Žaisloteka“ vėl laukia mažylių

Skubame pranešti džiugią žinią šeimoms su mažais vaikais: Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje jau vėl visu pajėgumu veikia vaikų užimtumo centras „Žaisloteka“.

Nuo šiol tėveliams nebereikės atidėti apsilankymo Nacionalinėje bibliotekoje vien todėl, kad neturi, kam palikti savo mažylių. Kviečiame ateiti drauge su jais nesibaiminant, kad vaikai kels šurmulį skaityklose ar darbo erdvėse ir kad neturėsite galimybės ramiai naudotis bibliotekos teikiamomis paslaugomis. Vaikai laiką bibliotekoje praleis ne mažiau turiningai nei tėveliai. Laukiame jūsų mažylių užimtumo centre „Žaisloteka“ – jaukioje vaikų erdvėje, kurioje su jaunaisiais skaitytojais ir tyrinėtojais dirba specialiai parengtas Nacionalinės bibliotekos personalas, siūlantis įvairios kūrybinės veiklos.

„Žaislotekos“ namų kuratorė Rita organizuoja įvairiausias smagybes. Kviečiame vaikus dalyvauti ne tik lavinančioje, bet ir nuotaiką keliančioje veikloje – pavyzdžiui, išbandyti Ritos sukurtą lavinamąją knygelę „Barboros namai“.

Į „Žaisloteką“ priimami 3–7 metų vaikai. Paslauga teikiama nemokamai. Tėveliai vaikus gali palikti ne ilgiau kaip 4 valandoms, kol patys naudosis kitomis Nacionalinės bibliotekos paslaugomis. Daugiau informacijos apie lankymosi „Žaislotekoje“ taisykles ir darbo laiką galite sužinoti čia.

SVARBU. Paslaugas atnaujinusi Nacionalinė biblioteka užtikrina, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešųjų patalpų dezinfekcijos reikalavimų, todėl įprastos fizinės paslaugos kol kas ribojamos. Naujausią informaciją rasite čia.