Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 30 d.

Liepos 28, 29, 30, 31 d.: meno edukacijos suaugusiesiems Palangos vasaros skaitykloje

Paskutinę liepos savaitę meno edukacijų ciklas iškeliauja į Palangos vasaros skaityklą. Smalsūs poilsiautojai ir vietos gyventojai turės puikią progą pasimokyti, kaip galima ugdyti kūrybiškumą, išdrįsti bandyti, nebijoti suklysti mokymosi procese ir sukurti kai ką originalaus. 

Dailės pamokos skirtos suaugusiesiems, senjorams, pradedantiesiems ar jau esamiems menininkams, norintiems įgyti daugiau žinių. Mokysimės meno kūrinio komponavimo pagrindų, naudosimės įvairiomis priemonėmis. 

Kiekvienai užduočiai (temai) skirsime dvi pamokos. Pirmoje pamokoje bus aiškinama teorinė dalis, dalyviai atliks kelis variantus pagal numatytą. Antroje pamokoje dalyvis, išsirinkęs geresnį savo sukurtą variantą, jį atliks didesnio formato lape. Po to vyks atliktų darbų aptarimas, keitimasis nuomonėmis. 

I tema „Mėlynas kalnų šaltinis atspindi mėnulio pilnatį“
Liepos 28 d.  – 1 pamoka, 29 d. – 2 pamoka

Komponavimo pamokoje dalyviai mokysis pajusti tušo, linijos žaismą, anglies šešėlių atspalvius. Kokių asociacijų gali sukelti reti ar tankūs linijų ir dėmių ritmai? O gal švariam lapui reikia daugiau erdvės, gal užtenka tik vieno brūkšnio? 

Priemonės: popierius, tušas, vanduo, teptukai, anglis, pastelės. 

II tema „Dviračių lenktynės per audrą“ 
Liepos 30 d. – 1 pamoka, 31 d. – 2 pamoka

Kompozicijos užduotis – atkreipti dėmesį į pirminių geometrinių formų (trikampis, kvadratas, apskritimas) išraiškas kasdienybėje. Kartais tenka išnarstyti, deformuoti vaizdą, kad jį būtų galima pratęsti ir atkurti iš naujo. 

Priemonės: guašas, vandeniniai dažai, popierius, paletė, teptukai, vanduo. 

Susidomėjusiųjų laukiame Palangos vasaros skaitykloje, Vytauto g. 72.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 28, 29, 30, 31 d.
Laikas 19 val.
Vieta Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“