Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 12 d.

Sukurta bibliotekoje: kviečiame naudotis mobiliąja programa „Meditacinė biblioterapija“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka imasi iniciatyvos pristatyti Lietuvos viešosiose bibliotekose sukurtus naujus inovatyvius produktus, išskirtinius virtualius renginius ir parodas, įdomias iniciatyvas. Ciklą „Sukurta bibliotekoje“ pradedame pristatydami ir kviesdami naudotis Birštono viešosios bibliotekos sukurta mobiliąją programa „Meditacinė biblioterapija“.

Visi patiriame sunkių jausmų, kuriuos išgyventi kartais būna labai sudėtinga. Siekdami padėti jaučiantiems psichologinį diskomfortą, išgyvenantiems vidinį skausmą, nerimą, nusivylimą savimi, įgyvendindami Lietuvos kultūros tarybos, Kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės finansuojamą projektą „Kūrybiška, išmani ir mobili biblioterapija“, Birštono bibliotekininkai kartu su partneriais Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos biblioterapijos asociacija, Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institutu, Lietuvos medicinos biblioteka, leidyklomis „Katalikų pasaulio leidiniai“, „Tyto alba“, „Vaga“ sukūrė mobiliąją programą „Meditacinė biblioterapija“.

Programoje rasite specialistų atrinktus, socialinių mokslų daktarių Daivos Janavičienės ir Jūratės Sučylaitės pakomentuotus, profesionalių aktorių Rimanto Bagdzevičius, Andriaus Bialobžeskio, Jūratės Vilūnaitės ir Justės Zinkevičiūtės įskaitytus tekstus, lydimus ramių, specialiai kiekvienai temai kompozitoriaus Aro Žvirblio sukurtų melodijų. Tekstus galima pasirinkti iš šešių temų, kurios skirtingais gyvenimo tarpsniais yra aktualios daugumai mūsų:

  • Kai nerimas ir baimė užtveria kelią
  • Kai nusiviliame savimi
  • Kai gedime artimųjų
  • Kai jaučiame vidinį skausmą ir neviltį
  • Kai reikia tvirtumo kasdienybėje
  • Kai nesiseka atleisti

Klausantis profesionaliai įskaityto teksto, lydimo ramios muzikos, terapinis poveikis sustiprėja, tik leiskite tekstui pasiekti jūsų širdį. Atverkite ją ir nebijokite kylančių jausmų. Leiskite jiems būti. Jeigu jaučiatės pasiruošę, jums reikės interneto prieigos ir mobiliojo telefono ar kompiuterio.

Nemokamai parsisiųsti mobiliąją programą „Meditacinė biblioterapija“ į savo telefoną ar planšetinį kompiuterį galima iš „Google Play“ arba „Apple Store“ parduotuvių. Jei naudojatės kompiuteriu, programą pasieksite naršyklėje surinkę adresą https://app.birstonasvb.lt/lt/.

Naudojimosi programa instrukciją rasite čia

Linkime, kad šis Lietuvos bibliotekininkų sukurtas produktas padėtų daugeliui lengviau išgyventi šį sudėtingą laikotarpį, kai aplink siaučiantys virusai kelia pavojų ir nerimą.