Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. balandžio 7 d.

Kviečiame susipažinti su naujausiais Tarptautinio valiutos fondo leidiniais

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) suteikia nemokamą prieigą prie eLibrary duomenų bazės. Joje skelbiamas išsamus TVF vykdytų tyrimų ir surinktų duomenų archyvas nuo 1946 m., jis nuolat pildomas. TVF eLibrary turi daugiau nei 21 tūkst. leidinių, ataskaitų, darbinių dokumentų.

Duomenų bazės archyve rasite pažangiausių tyrimų medžiagos. Šia informacija galima remtis rašant įvairius darbus, atliekant tyrimus. TVF elektroninėje bibliotekoje lengva naršyti ir patogu naudotis intuityvios ir suasmenintos paieškos funkcijomis, taip pat platformoje integruoti citavimo ir anotavimo įrankiai. Vartotojai leidinius gali skaityti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir namuose, atsisiųsti PDF ir ePUB formatais, spausdinti ir dalintis kitose platformose.

Siekdami skleisti informaciją apie TVF ir jo dokumentus, skaitytojų patogumui pateikiame TVF atvirosios prieigos visateksčių rekomenduojamų leidinių sąrašą. Čia rasite informacijos makroekonomikos, globalizacijos, technologijų plėtros, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kitais klausimais.

Naujausius ir kitus TVF leidinius rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę nuorodą: Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų leidiniai › IMF eLIBRARY.

Europos Sąjungos, Pasaulio banko atvirosios prieigos žinių saugyklos, Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO), Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) bei kitų tarptautinių organizacijų leidinius galite skaityti čia.

Pristatome keletą naujienų:

Knygos viršelis

Blockchain Consensus Mechanisms: A Primer for Supervisors
Leidinys skirtas centrinių bankų ir vyriausybių finansų priežiūros institucijoms. Naujos technologijos tampa vis svarbesnės, nes jos padidina įmonių efektyvumą ir vartotojų prieigą prie finansinių paslaugų ir produktų, sumažina išlaidas. Leidinyje rašoma ir apie tai, kad naujos technologijos gali sukelti ir naujų pavojų, nenumatytų pasekmių, kurios gali pakenkti finansiniam stabilumui, vartotojų apsaugai ir rinkos vientisumui.

Knygos viršelis

E-commerce During Covid: Stylized Facts from 47 Economies
Leidinyje pristatomi elektroninės prekybos duomenys 47-iose ekonomikos ir 26-iose pramonės šakose per COVID-19 pandemiją. Tyrimui buvo naudojami apibendrinti ir anoniminiai duomenys iš „Mastercard“ mokėjimo kortelių, kurie atspindindėjo visas vartotojų išlaidas. Aprašoma tendencija, kad internetinių išlaidų dalis profesionalioms paslaugoms ir poilsiui pasikeitė, palyginti su iki pandemijos buvusia situacija, tačiau mažmeninėje prekyboje ir restoranuose pastebimas sudėtingesnis perėjimas link skaitmenizacijos.

Knygos viršelis

IMF Research Perspective: Fall 21/Winter 22
Leidinyje nagrinėjamas pasaulio ekonomikos sistemos tarpusavio ryšys ir įvairių sukrėtimų poveikis pasaulinėms tiekimo grandinėms. COVID-19 sukėlė tiekimo sutrikimų, tačiau tai nėra svarbiausiais įvykis – tarpvalstybiniai technologijų karai, stichinės nelaimės yra veiksniai, kurių taip pat negalima pamiršti. Straipsniuose atskleidžiama, kad daug ką lemia tinkamas tarptautinis bendradarbiavimas kovojant su sukrėtimų pasekmėmis – nesvarbu, ar tai būtų COVID-19 pandemijos pabaiga, ar klimato kaitos švelninimas.

Knygos viršelis